Διέγραψε τον Π. Κουρουμπλή ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα όσα είπε στη Βουλή “περί δολοφονιών”

Πολιτική

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, με απόφαση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έστειλε σχετική ανακοίνωση στον πρόεδρο της Βουλής.

“Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του.

Είχε προηγηθεί η ακραία τοποθέτηση του κ. Κουρουμπλή νωρίτερα από το βήμα της Βουλής όπου αποκάλεσε δολοφόνους τους κυβερνητικούς βουλευτές αναφερόμενος στους θανάτους εκτός ΜΕΘ από τον κοροναϊό. Για τις φράσεις αυτές ο κ. Κουρουμπλής κλήθηκε από τον προεδρεύοντα στη Βουλή να ανακαλέσει, ωστόσο αυτός αρνήθηκε, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Βουλής να αποδοκιμάσει το βουλευτή απευθύνοντάς του μομφή που σημαίνει στέρηση του 1/4 της μηνιαίας βουλευτικής του αποζημίωσης.

Εκτός από τις αντιδράσεις των βουλευτών της Ν.Δ από την πρώτη στιγμή αποστάσεις από τα όσα είπε ο κ. Κουρουμπλή πήραν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και τον Νίκο Φίλη.