Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Σύσκεψη για το συμβάν στο Γυμνάσιο Αιγινίου και την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών

Κοινωνία

Νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε σήμερα το με πρωτοβουλία του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου. Στόχος να εξεταστεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των διαστάσεων παράνομων και παραβατικών δράσεων και πράξεων και η αποτροπή παρόμοιων περιστατικών όπως αυτού που σημειώθηκε στο Γυμνάσιο της Πιερίας.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Ταξίαρχος Νικόλαος Τσέτσικας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ελευθέριος Χαρδαλιάς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Παπακώστας.

Ο υπουργός Προστασίας Πολίτης

Όπως ανέφερε ο Υπουργός κ. Θεοδωρικάκος αξιοποιούνται οι καλύτερες Υπηρεσίες της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση παράνομων και παραβατικών δράσεων και πράξεων και την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων όπως αυτής που σημειώθηκε στο Γυμνάσιο της Πιερίας.

«Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών και ασφαλώς η δημοκρατική νομιμότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε υψώσει μέτωπο απέναντι στο παρακράτος της παράνοιας που έχει εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα. Για το σκοπό αυτό αξιοποιούμε τις καλύτερες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταγραφή του προβλήματος και του φαινομένου, την πρόληψη τέτοιων παράνομων ενεργειών και ασφαλώς την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους. Όλη η Ελλάδα είδε τις προηγούμενες μέρες ότι το γνωστό περιστατικό βιαιοπραγίας – αρπαγής του διευθυντή σχολείου στην Πιερία αντιμετωπίστηκε από την Αστυνομία άμεσα και αποτελεσματικά και οι υπόλογοι πήραν πολύ γρήγορα τον δρόμο της δικαιοσύνης, η οποία πράττει πάντα το καθήκον της».