Κατερίνη- Προφυλακίστηκαν τρεις για το συμβάν στο γυμνάσιο Αιγινίου – Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι

Κοινωνία

Τρεις άνδρες ηλικίας 61 και 41 ετών, προφυλακίστηκαν από τους έντεκα κατηγορούμενους για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η απολογία και των έντεκα ξεκίνησε χθες το πρωί τμηματικά στον Ανακριτή Κατερίνης και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτητη του ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας που εκπροσωπεί δύο από τους έντεκα οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, οι συνήγοροι υπεράσπισης τους έκαναν λόγο για βαρύ κατηγορητήριο αυστηρή μεταχείριση και ανέφεραν ότι δεν στοιχειοθετείται αρπαγή παρά μόνον παράνομη κατακράτηση του Γυμνασιάρχη κατηγορίες που θα καταπέσουν στο ακροατήριο, ενώ ο κ Β.Νουλεζας πρόσθεσε ότι η υπόθεση έχει αποκτήσει πολιτικό χαρακτήρα.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν σε όσους αφέθηκαν ελεύθεροι αφορούν τα εξής: Εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση προσέγγισης οποιασδήποτε σχολικής μονάδας ανά την επικράτεια σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων. Επιπλέον σε δύο κατηγορούμενους, έναν άνδρα και μία γυναίκα, επιβλήθηκε χρηματική εγγυοδοσία ύψους 2000 ευρώ.