Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη

Πολιτική

Η κυρία Μάνη κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό, αρχικά τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκρισή του, στο αίτημα του e-ΕΦΚΑ Κατερίνης και την αποστολή των δύο νέων μηχανημάτων (scanner) που είχαν ζητηθεί και διευκολύνουν το τοπικό Υποκατάστημα και κατ’ επέκταση τους πολίτες.

Παράλληλα όμως, επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του e- ΕΦΚΑ Κατερίνης με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ολοκληρωμένο δίκτυο ίντερνετ.

Η Βουλευτής αναγνώρισε τη μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί στο θέμα των συντάξεων, τονίζοντας βέβαια ότι η μεγάλη αυτή προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς, με σκοπό την όσο το δυνατόν ταχύτερη απονομή τους.

Συνεχάρη δε τον Υπουργό για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ αλλά και για το 1555, τον ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης, στον οποίο οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και να λαμβάνουν πληροφορίες για όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Ο Υπουργός, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ενημέρωσε τη Βουλευτή, ότι εντός των επομένων μηνών θα δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα του ίντερνετ, όπως επίσης τη διαβεβαίωσε, ότι ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ θα συνεχιστεί με στόχο πάντα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων, κυρίως δε, την ταχεία διεκπεραίωση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.