Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο

Πολιτική

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης είχε χθες η κυρία Μάνη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Υπουργό, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Η Βουλευτής, αφού συνεχάρη τον Υπουργό για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, συζήτησε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που αφορούν την Πιερία.

Η κυρία Μάνη εξήρε αρχικά το έργο του Αστυνομικού Σώματος και την πολυεπίπεδη συνεισφορά του σε όλες τις περιόδους και ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας.

Έθεσε δε στον Υπουργό τα ζητήματα που απασχολούν την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα για περαιτέρω ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, η κυρία Μάνη χαιρέτησε επίσης τις σημαντικές πρωτοβουλίες για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με πλέον πρόσφατη αυτήν της ηλεκτρονικής βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής σε όλα τα ιδιωτικά έγγραφα. 

Πρωτοβουλίες που όπως υπογράμμισε και ο ίδιος ο Υπουργός, αφενός βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του κράτους και αφετέρου απαλλάσσουν τους αστυνομικούς από μια σειρά γραφειοκρατικών υποχρεώσεων, επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στην κύρια αποστολή τους, που δεν είναι άλλη από την προάσπιση της δημόσιας ασφάλειας.

Ο κύριος Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε τη Βουλευτή ότι θα παραμείνει σε στενή επικοινωνία και συνεργασία μαζί της για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του στην Πιερία.