Ίδρυση Εταιρείας Alzheimer και συναφών διαταραχών Πιερίας

Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας Πιερίας η πρώτη Γενική Συνέλευση των 33 Ιδρυτικών μελών και 5 νέων μελών για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου  της υπό ίδρυση Εταιρείας Alzheimer και συναφών διαταραχών Πιερία.

Στην Γενική Συνέλευση απεύθυνε βίντεο χαιρετισμό η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Νευρολόγος – Ψυχίατρος κ. Μάγδα Τσολάκη.

Η ίδρυση της Εταιρείας Alzheimer και συναφών διαταραχών Πιερίας  θα ενταχθεί  ως το νεότερο μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών ώστε να προχωρήσει στην ίδρυση Κέντρου ημέρας στην Κατερίνη με σκοπό να εξυπηρετεί δωρεάν τους κατοίκους της Πιερίας.

Σκοπός αυτής της νέας προσπάθειας είναι η παροχή υπηρεσιών και συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών με άνοια και των περιθαλπόντων τους, η υποστήριξη της έρευνας σχετικά με τη νόσο για την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση της ασθένειας, η συνεχής ενημέρωση-ευαισθητοποίηση-κινητοποίηση του κοινού μέσω στοχευμένων δράσεων για την όσο το δυνατόν μικρότερη περιθωριοποίηση των ασθενών με άνοια, την προάσπιση των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων τους καθώς και την καταπολέμηση των διακρίσεων που βιώνουν.

Στις αρχαιρεσίες που διεξάχθηκαν Αναδείχθηκε το κάτωθι Διοικητικό Συμβούλιο: Πρόεδρος Κορομπίλης Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος Τόνας Θεόδωρος, ΓΓ. Μαντζούκας Αθανάσιος,Ταμίας Νένα Μειμάρη, μέλος Βοηθός Γ. Γραμματέα: Χριστίδου Έλενα