Αικατερίνεια – agenda: 27 έως 29 Νοεμβρίου – Σάββατο 27 Νοεμβρίου & ώρες 17.00 – 21.00 – Διαδικτυακή επιμορφωτική εσπερίδα Τοπικής Ιστορίας

Πολιτισμός

Το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας και στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Αικατερινείων 2021» του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης, οργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική εσπερίδα με τίτλο: «Προσεγγίζοντας την Τοπική Ιστορία μέσα από τις ιστορικές πηγές: θεωρία και μεθοδολογία ένταξης των πηγών της τοπικής ιστορίας στην Α/θμια και στη Δ/θμια Εκπαίδευση» το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 17.00 – 21.00. Η εσπερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και της Δ/θμιας και στο ευρύτερο φιλίστορο κοινό. 

16.45-17.00       Σύνδεση μέσω της Webex στο λινκ:  

https://minedu-primary.webex.com/meet/ngraikos

Δηλώσεις συμμετοχής για την παροχή βεβαιώσεων στο e-mail: graikos@otenet.gr    

  • Κυριακή 28 Νοεμβρίου & ώρα 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης (συνεδριακή αίθουσα – ισόγειο)

Θέατρο Μώ: «Ο κατοικίδιος δράκος – Τα γενέθλια της Θεανώς»

  • Κυριακή 28 Νοεμβρίου, ώρα 6.15 μ.μ.

Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης

Παρουσίαση του Τόμου Πρακτικών Επιστημονικής Ημερίδας «Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως στην εκκλησιαστική – εθνική ιστορία και στο πνευματικό παρόν της Κατερίνης». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

  • Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο & ώρα 19:00

Επετειακή εκδήλωση: «60 χρόνια ΠΙΕΡΙΚΟΣ»

Βραδιά Τιμής σε πρόσωπα και φορείς που σημάδεψαν τη διαδρομή της ομάδας της Πιερίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.   

Παράλληλα συνεχίζονται: η Εικαστική Έκθεση: «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο πνευματικός πατέρας της Επανάστασης του 1821», στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, η έκθεση «60 χρόνια Πιερικός» στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (αρχοντικό – πρ.οικία Τσαλόπουλου) & η Έκθεση Εικαστικών Αποστράτων Αστυνομικών στην αίθουσα τέχνης του Πνευματικού Κέντρου.

Σημείωση: Στις εκδηλώσεις των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ (είσοδος δωρεάν) τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εκδίδονται από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.