Σε εξέλιξη το έργο «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κοινωφελών κτιριακών υποδομών ιδιοκτησίας Ιεράς μητροπόλεως κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος» από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Πολιτική

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Το έργο μας θα συμβάλει στην αναβάθμιση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των φιλοξενούμενων των δομών, των κατοίκων της περιοχής, θα έχει παιδαγωγικό, ψυχαγωγικό και ψυχολογικό – κοινωνιολογικό ρόλο στην ποιότητα ζωής των γεροντισσών του γηροκομείου,  των φιλοξενούμενων των  δομών και των παιδιών των κατηχητικών συνάξεων όλων των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως»

Με αμείωτο ρυθμό, εξελίσσεται το έργο: «διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κοινωφελών κτιριακών υποδομών ιδιοκτησίας ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος» ,προϋπολογισμού 100.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%) από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Επιτόπιο έλεγχο στο έργο, πραγματοποίησε, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου συνοδευόμενη από τον  Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη, διαπιστώνοντας τον ικανοποιητικό ρυθμό της πορείας υλοποίησής του.

Αντικείμενο της παρούσας σύμβασης, είναι η εκτέλεση όλων των οικοδομικών εργασιών και εργασιών πρασίνου, για την κατασκευή του υπαίθριου αμφιθεάτρου, δυναμικότητας 147 θέσεων, διαμόρφωση των προσβάσεων και του περιβάλλοντος χώρου, στο αγροτεμάχιο της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, εκκλησιαστικής σχολής και εκκλησίας, ιδιοκτησίας της Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Στον περιβάλλοντα χώρο των παραπάνω κτιριακών υποδομών κοινωφελούς χαρακτήρα-που βρίσκονται στη θέση «Προσήλιο» στη Δημοτική Κοινότητα Σβορώνου Πιερίας- και συγκεκριμένα του γηροκομείου, του ξενώνα και των καθημερινών συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος» της Ιεράς Μητροπόλεως, κατασκευάζεται υπαίθριο αμφιθέατρο για τις ερασιτεχνικές θεατρικές, μουσικές παραστάσεις και άλλου είδους εκδηλώσεις του Γραφείου Νεότητας και του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως, των σχολείων της ευρύτερης περιοχής, των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, με σκοπό την αναβάθμιση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των φιλοξενούμενων των δομών και των κατοίκων της περιοχής. Παράλληλα, το έργο θα έχει παιδαγωγικό, ψυχαγωγικό και ψυχολογικό – κοινωνιολογικό ρόλο, στην ποιότητα ζωής των γεροντισσών του γηροκομείου, των φιλοξενούμενων των δομών και των εκατοντάδων παιδιών των κατηχητικών συνάξεων όλων των περίπου 80 ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.