ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας: Αγανάκτηση και σύγχυση στα εμπορικά και βιοτεχνικά καταστήματα και στους επαγγελματίες της Πιερίας εξαιτίας των σχετικών διατάξεων του λιανεμπορίου

Πολιτική

Αναταραχή με τεράστιες δυσκολίες  προκαλεί στην οικονομική ζωή της Πιερίας, η σχετική απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων, το οποίο ανακοινώθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 και δημοσιεύθηκε την 20 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο (!!!), με εφαρμογή την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021.

Διάταξη 120 σελίδων χωρίς ουσιαστικά να λέει τίποτα. “Ου εν τω πολλώ το ευ, αλλά εν τω ευ τω πολλω”.

Δυστυχώς η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο λαλίστατος υπουργός της τηλεόρασης κ. Γεωργιάδης αποφασίζουν μόνοι τους με αποτέλεσμα να προκαλείταιΔελτίο  τεράστια αταξία στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Με τις νέες διατάξεις για το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων, η έννοια του όρου «λιανεμπόριο» αφορά συλλήβδην όλες τις “χρήσεις”. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται όλα τα καταστήματα χωρίς να γίνεται σχετική διευκρίνιση.

Διορθώστε και διευκρινίστε τουλάχιστον. Φτάνει τόσο αλαλούμ! Δεν αντέχεται άλλο!

Ερωτούμε απλά: Ο ελαιοχρωματιστής, ο ξυλουργός, τα συνεργεία αυτοκινήτων και γενικώς όλες οι επιχειρήσεις που έχουν εμποροβιοτεχνικό χαρακτήρα πώς και πότε θα δουλέψουν όταν θα προμηθευτούν τα αναγκαία υλικά μετά τις 10 το πρωί ;

Πότε επιτέλους θα τελειώσουν αυτές οι παλινωδίες; Η έκδοση διατάξεων χωρίς σκέψη, χωρίς προβληματισμό και χωρίς διαβούλευση δεν βοηθούν τον κοινωνικό ιστό. Αντίθετα, προκαλούν περισσότερα προβλήματα.

Το ”αποφασίζομεν και διατάσσομεν” έχει κουράσει τον ελληνικό λαό.

Είναι πολλά τα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία. Μην προκαλείτε περισσότερα στην ελληνική κοινωνία.

Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε. Μπορούν να κυβερνήσουν άλλοι πολύ καλύτερα από εσάς.

Φτάνει πια τόση κοροϊδία! Οι κάτοικοι της Πιερίας είναι αγανακτισμένοι από τις αδυναμίες της κυβέρνησής σας. 

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πιερίας