Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πανελληνίου συνεδρίου των συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε.

Κοινωνία

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πανελληνίου συνεδρίου των συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε., το οποίο διοργανώθηκε στην πόλη της Κατερίνης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. κατόπιν αιτήματος του τοπικού Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας.

Παρουσία 480 συνέδρων, οι εκπρόσωποι των Σωματείων Συνταξιούχων όλης της Ελλάδος έθεσαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους τους είτε αυτά αφορούσαν την καταβολή των συντάξεων είτε την υγειονομική τους περίθαλψη. Το αβέβαιο μέλλον στην καταβολή των συντάξεων τους, οι περικοπές αυτών, τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την εφαρμογή του ΕΦΚΑ, η μη χορήγηση φαρμάκων με συμμετοχή είναι μερικά μόνο από τα θέματα που τέθηκαν κατά τη συζήτηση των συνέδρων, τονίζοντας δε με έμφαση το γεγονός ότι εκείνοι πλήρωναν κανονικά κάθε μήνα τις εισφορές τους επί χρόνια και δεν χρίζουν τέτοιας αντιμετώπισης από το κράτος. Παράλληλα, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το επιχειρηματικό και εμπορικό μέλλον στη χώρα μας και κατά συνέπεια των παιδιών τους.

Τη συνδιάσκεψη τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Πιερίας κ. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης Σάββας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου Ηλίας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Ρέχας Κωνσταντίνος καθώς και ως επίσημοι προσκεκλημένοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος ΙΚΑ κ. Κουμπούρης Δήμος και ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Βαργιάμης Δημήτριος.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου οι σύζυγοι των προσκεκλημένων εκπροσώπων των Σωματείων Συνταξιούχων, επισκέφθηκαν την πόλη της Κατερίνης, το αρχαιολογικό μουσείο στο Δίον Πιερίας, το Ναυτικό μουσείο στο Λιτόχωρο και το μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ στην Κονταριώτισσα Πιερίας.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. τίμησε το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας για τη χρόνια δράση του και τη στήριξη των συνταξιούχων του κλάδου ενώ το τοπικό μας Σωματείο απέδωσε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία μαρμάρινη πλάκα του Αρχαιολογικού Μουσείου του Δίου Πιερίας.

          Όλοι οι συμμετέχοντες του συνεδρίου ευχαρίστησαν ιδιαίτερα όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας για τη φιλοξενία και την άψογη οργάνωσή του, ενώ δήλωσαν αποχωρώντας ότι αισθάνθηκαν μαγεμένοι από το ειδυλλιακό τοπίο του Νομού μας το οποίο συνδυάζει αρμονικά τη θάλασσα και το βουνό.