Δήμος Κατερίνης: Παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια στον αστικό ιστό και σε Τοπικές Κοινότητες

Κοινωνία

Παρεμβάσεις βελτίωσης σε πεζοδρόμια και σημεία οδών στον αστικό ιστό και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης, συνεχίζει να υλοποιεί η αντιδημαρχία Αυτεπιστασίας και Κοινοτήτων.

Οι παρεμβάσεις αυτό το διάστημα επικεντρώνονται στη βελτίωση των πεζοδρομίων ώστε η κίνηση πεζών και ειδικά ατόμων με αναπηρίες να είναι απρόσκοπτη και με ασφάλεια. Συγκεκριμένα υλοποιούνται εργασίες στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, καθώς και στην οδό Νικολάου Λύτρα στην προέκταση των Ευαγγελικών. Παράλληλα σε εξέλιξη είναι παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού της Θείας Αναλήψεως ενόψει και του εορτασμού της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης.

Πέρα από τις παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια του αστικού ιστού Κατερίνης, τεχνικές εργασίες έγιναν και σε σημείο της κεντρικής οδού στην Τοπική Κοινότητα Νέου Κεραμιδίου, για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων. Ειδικότερα, οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή «διάβασης αύλακα», ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που παρουσιάζονταν στο σημείο κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση του σημείου.

«Οι παρεμβάσεις σε υπάρχουσες υποδομές, η βελτίωσή τους και η δημιουργία νέων, αποτελεί καθημερινή μέριμνα για το Δήμο Κατερίνης» δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, υπογραμμίζοντας πως αυτές θα συνεχιστούν με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Αυτεπιστασίας και Κοινοτήτων Γιώργος Κυριακίδης, τόνισε ότι η βούληση του Δήμου να βελτιώσει την καθημερινότητα των δημοτών, αποτυπώνεται και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022, όπως αυτό ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες και στο οποίο δίνεται έμφαση στην περιφέρεια του Δήμου Κατερίνης καθώς και στις πολεοδομικές ενότητες.