Λέσχη Lions Κατερίνης: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης και μέτρησης του σακχάρου

Κοινωνία Υγεία

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 13.00 χθες το μεσημέρι, μέλη της Λέσχης Lions Κατερίνης, υποδέχθηκαν περισσότερους από 120 πολίτες, στην πλατεία Ελευθερίας στο περίπτερο του Δήμου, που επιθυμούσαν είτε να ενημερωθούν για τον σακχαρώδη διαβήτη, είτε να ελέγξουν δωρεάν το σάκχαρο τους.

Επρόκειτο για μια από τις πολλές δράσεις που πραγματοποιεί η Λέσχη Lions Κατερίνης, που συμπληρώνει 50 χρόνια προσφοράς στο συνάνθρωπο. Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία καθώς το ενδιαφέρον ήταν έντονο τόσο για ενημέρωση όσο και για μέτρηση, παίρνοντας το ενημερωτικό φυλλάδιο και συζητώντας με επιστήμονες για τον σακχαρώδη διαβήτη, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές τη σημασία της διατροφής και την πρόληψη.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα χρόνιο νόσημα, γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων. Τον 1ο μΧ αιώνα ο Έλληνας γιατρός Αρεταίος περιέγραψε τα συμπτώματα της νόσου, Είναι χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει ανθρώπινη φυλή που να μη νοσεί από διαβήτη. Στις περσότερες Ευρωπαϊκές χώρες η μέση συχνότητα της νόσου είναι 2-4% του πληθυσμού. Υπάρχει όμως ένα ποσοστό περίπου 1-2% του πληθυσμού που έχει διαβήτη χωρίς να το ξέρει και κινδυνεύει εξίσου από τις επιπλοκές.