Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του έργου αποχέτευσης ομβρίων Τ.Κ. Παραλίας

Κοινωνία

Το έργο με προϋπολογισμό 4,6 εκ. Ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Στην τελική φάση για την έναρξη των εργασιών, εισήλθε το έργο κατασκευής αγωγών αποχέτευσης ομβρίων της Τ.Κ. Παραλίας. Το πρωί της Πέμπτης, ο ανάδοχος του έργου, ο πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Συμεωνίδης και Δημήτρης Μορφακίδης, υπέγραψαν την σύμβαση, που σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών.

Το έργο «πνοής» για την Παραλία, όπως το χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 4.621.000 ευρώ.

«Σήμερα, κάναμε το πιο σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός σπουδαίου έργου, που το οφείλαμε στην Παραλία και που από την πρώτη μέρα ανάληψης της διοίκησης είχαμε θέσει σε άμεση προτεραιότητα. Η υπογραφή της σύμβασης, είναι το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας που έγινε από τη ΔΕΥΑ Κατερίνης. Η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων, θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή, κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχοπτώσεων», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Ο δήμαρχος, ευχαρίστησε εκτός από τα στελέχη και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, για την απόφαση χρηματοδότησης του έργου από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Για έργο που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Επιχείρησης Γιάννης Συμεωνίδης. «Δίνουμε έμφαση σε υποδομές που διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και προστατεύουν τις περιουσίες των δημοτών μας», είπε ο κ. Συμεωνίδης, υπογραμμίζοντας την μεγάλη συμβολή του δημάρχου Κατερίνης, ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Πρόκειται για ένα έργο απολύτως απαραίτητο», δήλωσε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΥΑΚ. Ο κ. Δημήτρης Μορφακίδης, πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη, υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση του έργου, θα εκλείψουν πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην τουριστική εικόνα της περιοχής. Όπως είπε η ΔΕΥΑΚ αναγνωρίζει τη σημασία του παραλιακού μετώπου στην οικονομική ζωή του τόπου μας και επενδύει σε υποδομές.