Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η Πρωτοπορία” – Συλλαλητήριο την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου

Κοινωνία

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους νέους και τις νέες σε διαρκή αγώνα ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών, ενάντια στο νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη, ενάντια σε όλους τους αντεργατικούς νόμους που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Δε θα τους χαρίσουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Δε δεχόμαστε:

  • στη σημερινή εποχή που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει άλματα προόδου, εμείς να δουλεύουμε 10ωρα και 12ωρα με ψίχουλα, χωρίς ρεπό, χωρίς το δικαίωμα ούτε στην Κυριακάτικη ξεκούραση.
  • να δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς που καθορίζονται μέσα στα υπουργικά γραφεία ανάλογα με τις απαιτήσεις της ανταγωνιστικότητας.
  • να πηγαίνουμε στη δουλειά και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε στην οικογένειά μας σώοι και αβλαβείς, επειδή τα μέτρα για την ασφάλεια και την υγείας μας αποτελούν κόστος για τη μεγαλοεργοδοσία.
  • να μας κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα μας, ενώ την ίδια στιγμή χτυπάνε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, αποψιλώνουν τα νοσοκομεία από προσωπικό και εξοπλισμό.
  • να εξαντλείται το εισόδημά μας στα μισά του μήνα εξ αιτίας των ανατιμήσεων βασικών αγαθών, ενώ την ίδια στιγμή πακτωλός χρημάτων δίνεται για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες.

Τσακίζουν τη ζωή μας και επιδιώκουν να βάλουν το κίνημα στο γύψο

Ανάμεσα στα άλλα, το τερατούργημα Χατζηδάκη προβλέπει ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, απελευθέρωση των απολύσεων και απαγόρευση της απεργίας. Η κρατική τρομοκρατία και ο αυταρχισμός έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η οργή των εργαζομένων φουσκώνει και θα γίνει ποτάμι ορμητικό που θα τους παρασύρει και γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους.

Ο οργανωμένος, συλλογικός αγώνας μέσα από τα Σωματεία είναι ο μόνος τρόπος για να δώσουμε αυτήν τη μάχη. Απειθαρχούμε σε κάθε αντεργατική διάταξη, διαδηλώνουμε και διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου-εκτρώματος Χατζηδάκη και κάθε αντεργατικού νόμου που περιορίζει και καταργεί εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.
  • Επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους.
  • Να μείνει ανενεργό το ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε. Κανένα σωματείο να μην καταθέσει μητρώα, καταστατικό, οικονομικές καταστάσεις, στο κρατικό μητρώο. Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.
  • Επαναφορά των ποσοστών συμμετοχής στις γενικές συνελεύσεις που προβλεπόταν πριν το νόμο ΣΥΡΙΖΑ το 2018.
  • Κατάργηση της προβοκατόρικης διάταξης περί “άσκησης ψυχολογικής βίας” που αποτελεί όχημα δίωξης αγωνιστών που περιφρουρούν τον αγώνα τους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/11, 6:30μμ ΣΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ-ΠΛΑΤΑΝΙ.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”,

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό,  Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας