Στη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Περιστερίου ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος

Κοινωνία

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου χειροτονήθηκε Επίσκοπος ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς, ο οποίος στις 8-10-2021 εκλέχθηκε Μητροπολίτης Περιστερίου (Αθήνα) από την Ιερά Σύνοδο Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Αθηνών, προεξάρχοντος του ΜακαριωτάτουΑρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν έξι Μητροπολίτες, μεταξύ των οποίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος.

Επίσης, παρέστησαν και άλλοι Αρχιερείς. Να σημειωθεί ότι στη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Περιστερίου προσήλθαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Ο Αρχιμ. Γρηγόριος Παπαθωμάς γεννήθηκε το 1960 και μεγάλωσε στη Δυτική Μακεδονία. Σπούδασε νομικά και θεολογία στο ΑΠΘ και κανονικό δίκαιο και θρησκειολογία στο Παρίσι. Διετέλεσε καθηγητής στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου Παρισίων και στο Πανεπιστήμιο ParisXIII. Από το 2009 είναι καθηγητής του Κανονικού Δικαίου στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος, είναι Πρόεδρος του Ανώτατου Επιστημονικού Συμβουλίου του Υπουργείου Παιδείας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος συνδέεται με μακρά γνωριμία με τον νέο Αρχιερέα. Επιπλέον, έχουν συνεργαστεί σε ακαδημαϊκό και επιστημονικό επίπεδο.