Δράση ευαισθητοποίησης και προσφοράς από τους νέους της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης

Κοινωνία

Ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Τσίλιας με τη βοήθεια των νέων της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, προετοιμάζουν και προσφέρουν φαγητό στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης.

Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης διοργανώνει στις 20 Οκτωβρίου 2021, (11.30 π.μ.) στις εγκαταστάσεις της (Μύτικα και Ήρας γωνία),  μια δράση ευαισθητοποίησης και προσφοράς με επίκεντρο την υγιεινή διατροφή με τίτλο «Οι Chef μας μαγειρεύουν… για το γηροκομείο Κατερίνης ».

Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή την 20η Οκτωβρίου, η οποία έχει θεσπιστεί  ως η «Παγκόσμια ημέρα των Chef» και γιορτάζεται φέτος έχοντας ως επίκεντρο την υγιεινή διατροφή. Αυτή τη μέρα επέλεξαν από κοινού οι νέοι  της  Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης μαζί  με τον γνωστό  σεφ κ. Σταμάτη Τσίλια για να προετοιμάσουν, υγιεινά γεύματα,  που με την βοήθεια του προσωπικού της δομής, θα τα προσφέρουν στο Γηροκομείο της Κατερίνης ως δική τους κοινωνική προσφορά.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου, η οποία αποσκοπεί στο να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό και παράλληλα να ενδυναμώσει τα ίδια τα παιδιά της Μέριμνας, τα οποία ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, μπορούν και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.  Ο κ. Τσίλιας, που έχει σημαντική πορεία στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας με πολλά βραβεία, ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στη Μέριμνα και αγκάλιασε με ενθουσιασμό  την δράση των νέων, καθώς όπως λέει «είναι σημαντικό να δώσουμε ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και δημιουργικότητας σε αυτά τα παιδιά, χρησιμοποιώντας την μαγειρική και το φαγητό ως μια ευκαιρία για να έρθουμε όλοι κοντά».

Ο Δημήτρης Καραπούλιος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου δήλωσε ότι «στόχος της  Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, είναι να διοργανώνει δράσεις ενδυνάμωσης και κοινωνικής ενσωμάτωσης, οι οποίες θα επιτρέψουν στους νέους του Φορέα να διαβιούν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα και ενεργά, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής τους».