Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα η Π. Ε. Πιερίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων ενόψει των καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή

Κοινωνία

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:

Η Αυτοδιοίκηση και οι επιχειρησιακά εμπλεκόμενοι φορείς, σε αγαστή συνεργασία. Όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα ενόψει των έκτακτων και έντονων καιρικών φαινομένων που πρόκειται να πλήξουν την Πιερία.

Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω του έκτακτου καιρικού φαινομένου με την κωδική ονομασία «ΑΘΗΝΑ», που αναμένεται να πλήξει την Πιερία. Όλο το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό αλλά και ο μηχανολογικός εξοπλισμός στο σύνολό του βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, για την διευθέτηση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του Νομού καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνση υδάτων από το οδικό δίκτυο, αλλά και τον αντίστοιχο μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας των τριών Δήμων της Πιερίας (Κατερίνης, Πύδνας – Κολινδρού και Δίου – Ολύμπου) στοχεύουν στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών καθώς και στην προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αλλά και στη διασφάλιση καθ’ οιονδήποτε τρόπο της ανθρώπινης ζωής.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε την άμεση ετοιμότητα και ανταπόκριση όλων των Πιστοποιημένων στο Μητρώο Εθελοντών της Γ.Γ.Π.Π., Ομάδων της Πιερίας, που είναι έτοιμες να συνδράμουν επιχειρησιακά στο έργο του ευρύτερου μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας.

Όλοι οι κινούμενοι στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα. Συνιστάται να ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις των πολιτών στις απολύτως απαραίτητες και απαιτούμενες.

Για κάθε νεώτερο σχετικά με τον καιρό, μπορείτε να συμβουλεύεστε το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr].