Παράταση του μίνι lockdown στην Πιερία αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως – Νέες περιοχές μπαίνουν στο “κόκκινο”

Κοινωνία

Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, ανέβηκαν Καστοριά, Δράμα και Ξάνθη και αναμένεται να ενταχθούν στο καθεστώς των περιοριστικών μέτρων με απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων της Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται επίσης παράταση των μέτρων για την Πιερία και τις υπόλοιπες περιοχές που τέθηκαν σε καθεστώς μίνι lockdown από την περασμένη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα που ισχύουν αφορούν στην απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας αλλά και στην απαγόρευση μουσικής όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επίσης,  τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.