Κ. Χουρίδης, Εκπαιδευτής Μαχητικών Τεχνών: “Όπως στην καθημερινή ζωή αντιστεκόμαστε για να βγαίνουμε νικητές στην βιοπάλη έτσι και στα Ρινγκ διδάσκουμε και διδασκόμαστε αντίστοιχα από έναν καλό αντίπαλο με γνώμονα το «ευ αγωνίζεσθε» και την «ευγενή άμιλλα»

Αθλητικά Απόψεις

Η επιτυχία ενός μαχητή στην αθλητική του πορεία είναι το μέγιστον για τον καθοδηγητή. Φυσικά η άνοδος δεν οφείλεται μόνον στις ικανότητες αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρής προπονητικής κόπωσης, αμέτρητων ωρών σωματικής εξάντλησης και ηθικής ανάταξης, με ταπεινοφροσύνη στο περιβάλλον, υπομονή στις δυσκολίες και πειθαρχία στον εαυτό μας και στον ανώτερο μας όπου η βελτίωση συνοδεύεται με την σωστή συνταγή ενός φιλοσοφημένου δασκάλου πολεμικών τεχνών.

Όλα αυτά συγκροτούν μια σοβαρή αθλητική και δυνατή προσωπικότητα μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, ενίοτε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τους πιο δύσκολους αγώνες τους δίνουμε στην καθημερινότητα όπου αρκετές φορές συναντάμε έναν ακατανίκητο αντίπαλο και αυτός δεν κάποιος άλλος παρά ο εαυτός μας..

Στην γωνία όπου ο «δάσκαλος» συμβουλεύει , δίνει τις τελευταίες οδηγίες στρατηγικής και τακτικής και με τη σειρά του αποθεώνεται με το επίτευγμα του μαθητή του και των βοηθών του, τη Νίκη, εκείνη τη στιγμή μοιράζεται το απερίφραστο συναίσθημα της σιωπής , το ανώτερο, ίσως το μεγαλύτερο δίδαγμα που βρίσκει εφαρμογή στην πράξη.

Όπως στην καθημερινή ζωή αντιστεκόμαστε για να βγαίνουμε νικητές στην βιοπάλη έτσι και στα Ρινγκ διδάσκουμε και διδασκόμαστε αντίστοιχα από έναν καλό αντίπαλο με γνώμονα το «ευ αγωνίζεσθε» και την «ευγενή άμιλλα». Τρομερά συναισθήματα μοναδικά. Η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση για έναν δάσκαλο να το βιώνει συχνά, δυστυχώς στα Ρινγκ πάντα ένας είναι ο Νικητής.

Σε μια μονομαχία είναι άξιοι συγχαρητηρίων και οι δύο αντίπαλοι γιατί από την ώρα που ανεβαίνουν το σκαλί του καναβάτσου έχουν ήδη στεφθεί με την δόξα του μαχητή και στην ψυχή και στο σώμα.

Με σεβασμό στους κριτές και στους αντίπαλους συναθλητές συνεχίζουμε τους αγώνες μας.

Κωνσταντίνος Χουρίδης © 2021 Copyright all rights reserved

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΣΚ ΧΟΥΡΟΝ HURONBOXING CLUB