Με συναυλία Tango ολοκληρώθηκε το πολιτιστικό καλοκαίρι του ΟΠΠΑΠ Δ.Κατερίνης

Πολιτισμός

Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη ξεκίνησε η συναυλία «‘‘Cine Tango’’ – Από το Tango στην κινηματογραφική μουσική», που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Πάρκου Κατερίνης και αποτέλεσε το κλείσιμο των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτισμού Δ.Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ).

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων της Φύσης & του Ανθρώπου «Μαστόδοντας – Νεοκαισάρεια», Σάββας Τσεντίδης, αναφερόμενος στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή, υπενθύμισε τους στίχους «λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα» και ζήτησε από το κοινό να σηκωθεί από τα καθίσματα για να αποτίσει φόρο τιμής στον Μίκη, τον οποίο και ευχαρίστησε «για όλα όσα πρόσφερε στην πατρίδα μας».

Σ.ΤΣΕΝΤΙΔΗΣ: ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ – Γ.ΤΣΙΑΛΟΣ: ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Τσεντίδης αφού ευχαρίστησε το μουσικό σχήμα plaza ensemple και τους χορηγούς της εκδήλωσης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η παρουσία του συγκροτήματος τόσο για τους ίδιους όσο και για τους δημότες, αλλά και για την πόλη αποτελεί μια μεγάλη γιορτή. Τόνισε ότι μέσα στους στόχους του Συλλόγου «είναι να ανοίγουμε νέους δρόμους σε όλους τους τομείς του πολιτισμού»,

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού του Δ.Κατερίνης Γιώργος Τσιαλός αφού μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, καλωσόρισε το μουσικό σχήμα και τους δημότες, ενώ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Δήμος Κατερίνης κατάφερε αυτό το διάστημα να προσφέρει στους δημότες του ένα αξιόλογο πολιτιστικό καλοκαίρι». Στη συνέχεια, απηύθυνε κάλεσμα προς τον κόσμο να περιηγηθεί την ανοιχτή έκθεση του Νίκου Μπαμπανίκα, «Μάνες», έκθεση η οποία αυτό το διάστημα φιλοξενείται στο Πάρκο Κατερίνης.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Οργανισμού Πολιτισμού θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με διάφορες δράσεις και ότι λίγο αργότερα θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις «Αικατερινείων». Κλείνοντας εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του μουσικού σχήματος plaza ensemple, στην Κατερίνη, εξέφρασε όμως και την ικανοποίησή του για τη συνεργασία του Δήμου και του ΟΠΠΑΠ με τον Όμιλο Φίλων της Φύσης & του Ανθρώπου «Μαστόδοντας – Νεοκαισάρεια».

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η συναυλία «‘‘Cine Tango’’ – Από το Tango στην κινηματογραφική μουσική» ήταν υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης, του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), του Δημοτικού Ωδείου, του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης κ.α. Επί σκηνής, μάγεψε με τις μελωδίες του το μουσικό σχήμα plaza ensemple και ο δημοφιλής ερμηνευτής Μανώλης Χατζημανώλης, που εισέπραξαν τα δυνατά χειροκροτήματα του κοινού.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την εκδήλωση, θα διατεθούν για την περαίωση του Εκθετηρίου του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας.