Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Διαμονή Ψηφιακών νομάδων, εργαζομένων με μέσα τεχνολογίας από όλο τον κόσμο – μια μεγάλη προοπτική για την Πιερία και για όλη την Ελλάδα

Πολιτική

  Η Βουλευτής αναφέρθηκε στους λεγόμενους ψηφιακούς νομάδες, ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, με μεγάλη προοπτική τόσο για την Πιερία όσο και για όλη την Ελλάδα, στην ομιλία της στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

  Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με διορατικότητα και αντιλαμβανόμενη τα πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία, πρωτοπορεί, όντας μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που θεσπίζει ειδική άδεια διαμονής για τους ψηφιακούς νομάδες, εργαζόμενους με υψηλές απολαβές, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να εκτιναχθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια.

  Για το λόγο αυτό, η κυρία Μάνη τόνισε οι ψηφιακοί νομάδες είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να γίνει μια συστηματική προσπάθεια προβολής όλων των περιοχών της ελληνικής περιφέρειας και να ενισχυθούν έτσι οι τοπικές οικονομίες.

  «Και ίσως να μην είμαι η πλέον αντικειμενική, και βεβαίως κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι πανέμορφη, αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι ο τόπος μου, η Πιερία, φαντάζει ως το ιδανικό μέρος για να ζήσει και να εργαστεί οποιοσδήποτε ψηφιακός νομάς, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου».

  Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις που ισχυροποιούν ακόμα περισσότερο το νομοθετικό και θεσμικό οπλοστάσιο αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα.

  Στη χώρα θα μένουν μόνο όσοι πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα απομακρύνονται με σύντομες, δίκαιες και ξεκάθαρες διαδικασίες. Η χώρα δεν είναι πια ξέφραγο αμπέλι, ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Μάνη.

   Παρακολουθείστε την ομιλία στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://youtu.be/qPqIlu-S-XM