Εξώδικη δήλωση της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς -Απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 25 Αυγούστου

Κοινωνία

Εξώδικη δήλωση – γνωστοποίηση προς τα αρμόδια υπουργεία, κατάθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ενώ την Τετάρτη 25 Αυγούστου προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση κατάργηση κάθε νόμου που αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την κατάργηση κάθε κύρωσης που θεσπίστηκε σε όσους εργαζομένους δεν έχουν εμβολιαστεί.

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  Ε.Κ.Α.Β (Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β.), που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, οδός Προξένου Κορομηλά 51, όπως εκπροσωπείται σύμφωνα με το νόμο, ΑΦΜ 099907587.

ΠΡΟΣ

1. Το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ», που εδρεύει στην Αθήνα, Τέρμα οδού Υγείας, όπως εκπροσωπείται σύμφωνα με το νόμο.

2. κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ, κάτοικο Αθήνας, οδός Αριστοτέλους 17.

3. κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, κ. ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, κάτοικο Αθήνας.

4. κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, κάτοικο Αθήνας, οδός Νίκης 5-7.

1.- Δυνάμει της από 9/08/2021  ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Σ. της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ε.Κ.Α.Β  (Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β.),  προκηρύσσουμε ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ κινητοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021, με ΑΙΤΗΜΑ:

1) Την άμεση κατάργηση κάθε Νόμου, διάταξης, εγκυκλίου που σχετίζεται με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ ΚΑΙ

2) Την άμεση κατάργηση κάθε κύρωσης που θεσπίστηκε σε όσους των εργαζομένων ΔΕΝ προβαίνουν σε εμβολιασμό.

2.- Επισημαίνουμε εκ νέου τα ακόλουθα:

Οι θεσπιζόμενες διατάξεις περί υποχρεωτικού εμβολιασμού και  επαχθέστατων συνεπειών περί αναστολής εργασιακών σχέσεων δημοσίου δικαίου, χωρίς καταβολή μισθού και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων ισοδυναμεί με βάναυση προσβολή, στον πυρήνα τους, συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.

Ολως ενδεικτικά με τις επιβληθείσες διατάξεις προσβάλλονται στον πυρήνα τους το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του κάθε ανθρώπου, το δικαίωμα  αυτοπροσδιορισμού, το δικαίωμα ελεύθερης ανάπτυξης προσωπικότητας, το δικαίωμα στην εργασία, την αξίωση για καταβολή μισθού και ασφαλιστικής κάλυψης, το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση, μέσω της παροχής εργασίας.

Επιδιώκεται, μέσω των επαχθέστατων προβλεπομένων κυρώσεων και της οικονομικής εξαθλίωσης που επάγονται, να “εκβιαστούν”  άπαντες οι συνάδελφοι να εμβολιαστούν, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.

3.-  Η υποχρέωση εμβολιασμού και οι επιβαλλόμενες επαχθέστατες κυρώσεις σε όσους “δεν συμμορφωθούν”

⦁ Όχι μόνο ΔΕΝ λύνει κανένα πρόβλημα,

⦁ ΟΧΙ μόνο δεν εξασφαλίζει παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και ασφαλούς διακομιδής ασθενών,

⦁ Αντίθετα η τυχόν εφαρμογή της ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ, διότι στερεί το ήδη υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ από εξειδικευμένο προσωπικό.

Αξιοσημείωτα είναι τα ακόλουθα:

⦁ Το Φθινόπωρο του 2019  όταν ξέσπασε η πανδημία οι Ανεμβολίαστοι «Ηρωες» της πρώτης γραμμής ήταν εκεί ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ;

⦁ Το Φθινόπωρο του 2020  που δεν υπήρχαν τα εμβόλια  οι Ανεμβολίαστοι «Ηρωες» της πρώτης Γραμμής ήταν εκεί ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ;

⦁ Αντί να επιβραβεύετε το εξειδικευμένο αυτό προσωπικό, τους οδηγείτε σε οικονομική εξαθλίωση, μέσω της αναστολής των εργασιακών σχέσεων και της μη καταβολής του μισθού τους;

Ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, προασπιζόμενοι τόσο  τη δημόσια υγεία, την οποία και υπηρετούμε αγόγγυστα,  όσο και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας, που κατέβαλαν και καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, παρά την υπάρχουσα υποστελέχωση,

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να γίνουμε συνεργοί στη βάναυση προσβολή συνταγματικών δικαιωμάτων συναδέλφων μας.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να γίνουμε συνεργοί στη διακινδύνευση ή στην απώλεια ανθρώπινων ζωών από την ολοσχερή αποδυνάμωση που θα επιφέρει αναστολή πλείστων εργασιακών σχέσεων, που ψηφίστηκε και επίκειται να επιβληθεί.

ΡΗΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ κατά την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης, ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ορίζεται το 33% του προσωπικού.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς ους απευθύνεται, προς γνώση, συμμόρφωση και για τις νόμιμες συνέπειες, το δε δικαστικό επιμελητή καλούμενο να αντιγράψει ολόκληρη την εξώδικη δήλωση στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Θεσσαλονίκη, 20/08/2021

Η ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ