Συναυλία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης – Πανσέληνος Αυγούστου «φεγγαράδα στην Πύδνα»

Πολιτισμός

Η Πανσέληνος του Αυγούστου έχει ένα χαρακτηριστικό, που την κάνει να ξεχωρίζει. Το διαφορετικό, δικό της χρώμα. Θεωρείται η λαμπρότερη και ομορφότερη βραδιά του χρόνου. Και τι πιο ευχάριστο να την απολαύσεις με ποιοτική μουσική, με μελωδίες που συνταιριάζουν με το φως του φεγγαριού και με τα χρώματα της ξεχωριστής νύχτας με την ολόγιομη Αυγουστιάτικη Σελήνη.

  Όλα αυτά τα συνδυάζει και τα προσφέρει απλόχερα η θεσμοθετημένη εδώ και επτά χρόνια συναυλία της χορωδίας και της ορχήστρας της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, στον αρχαιολογικό χώρο της ιστορικής Πύδνας, στη Βόρεια Πιερία.

            Η φετινή συναυλία που φέρει τον τίτλο «φεγγαράδα στην Πύδνα»  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Αυγούστου και ώρα 21.00, στο Βυζαντινό κάστρο Πύδνας και είναι ενταγμένη στις πανελλήνιες εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού «Στο Φως του Φεγγαριού», καθώς και στο πρόγραμμα του 50ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η εκδήλωση πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2014 και έκτοτε και για κάθε χρόνο, την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, η Εφορεία Χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης παρουσιάζουν συναυλία, με τα ωραιότερα τραγούδια συνυφασμένα με τη βραδιά, το τοπίο και την γοητεία που προσδίδει το πιο ωραίο φεγγάρι του χρόνου. Χιλιοτραγουδισμένο, μαγευτικό, ερωτικό, το Αυγουστιάτικο φεγγάρι αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης σε όλους τους αιώνες.

            Τη συναυλία «φεγγαράδα στην Πύδνα»  οργάνωσε και διευθύνει όπως άλλωστε και τις προηγούμενες χρονιές ο μαέστρος, Ευθύμιος Μαυρίδης. Οι σολίστ Γιάννης Χαρίσης, Ιωάννα Ηλιάδου, Γιώργος Χασαμπένης συμπράττουν με το φωνητικό σύνολο «de profundis» και την ορχήστρα της Ε.Π.Μ..

     Το Υπουργείο Πολιτισμού έθεσε υπό την αιγίδα του την συναυλία, την οποία συνδιοργανώνουν μαζί με την Εταιρεία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

   ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

 Λόγω της πανδημίας η συναυλία πραγματοποιείται με πλήρη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών και των μέτρων που προβλέπονται από την Πολιτεία. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά για την έγκαιρη προσέλευσή σας και τη χρήση μάσκας καθ’ όλη την διάρκεια της συναυλίας.