Καταβάλλονται σήμερα οι προκαταβολές, ύψους 36,5 εκατ. ευρώ, των αποζημιώσεων για τον «Παγετό Άνοιξη 2021» σε Κεντρική Μακεδονία

Αγροτικά

Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που δημιούργησαν οι πρωτοφανείς σε μέγεθος και έκταση πυρκαγιές, καταβάλλονται σήμερα Πέμπτη 12 Αυγούστου, όπως είχε προαναγγελθεί,  προκαταβολές ύψους €36,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Παγετό Άνοιξη 2021 στους δικαιούχους αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας και άλλων περιφερειακών ενοτήτων. 

Η ροή των πληρωμών, δε, θα είναι συνεχής, αφού όσα πορίσματα εκτίμησης ζημιών ολοκληρώνονται και υποβάλλονται στον ΕΛΓΑ θα πληρώνονται. 

Με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας,  η Διοίκηση του ΕΛΓΑ, έχει ήδη διαθέσει στα κατά τόπους υποκαταστήματα έκτακτο προσωπικό, ενώ έχουν εγκριθεί και υπερωρίες για τους εργαζομένους σε αυτά. 

Η κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ θα συνεχίσουν το σχεδιασμό τους, ώστε να ολοκληρωθούν οι προκαταβολές μέχρι τις 31.10.2021 και η συνολική καταβολή  των αποζημιώσεων έως τις 31.12.2021.