H Μητρόπολη Κίτρους συμμετέχει στα μέτρα πρόληψης δασικών πυρκαγιών στον Όλυμπο και στα Πιέρια

Κοινωνία

Στο πλαίσιο της έγκαιρης λήψης μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης ακραίων  φυσικών φαινομένων και καιρικών συνθηκών η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τους Δήμους του Νομού, την Πολιτική Προστασία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομική Διεύθυνση  Πιερίας και τις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές και εθελοντικές ομάδες, που έχουν λάβει μέτρα για την προστασία τόσο του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου όσο και των δασών της Πιερίας.

Τα προσκυνήματα της Αγίας Κόρης, της Αγίας Τριάδας και όλα τα μοναστήρια και εξωκλήσια που βρίσκονται στην παρολύμπια περιοχή και στα Πιέρια Όρη θα είναι κλειστά για το κοινό, λόγω της πρόβλεψης υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Παράλληλα, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της σε όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που περνούν δύσκολες στιγμές λόγω της πύρινης λαίλαπας στις περιοχές της Εύβοιας, της Αττικής, της Πελοποννήσου και της υπόλοιπης Ελλάδος.

«Εκφράζουμε την ιδιαίτερη συμπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας της Πιερίας για τα θύματα και τους πληγέντες. Ολόψυχα ευχόμαστε,  όπως ο Θεός να δώσει τη δύναμη και την ενίσχυση, ώστε να αντιμετωπίσουν τη σημερινή τραγική κατάσταση. Η προσευχή μας προς τον φιλάνθρωπο Κύριο μας είναι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις». δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος.