Καύσωνας σε ολόκληρη τη χώρα με υψηλές θερμοκρασίες που θα διατηρηθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας – Στους 36 με 38 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κατερίνη, έως 44 σε άλλες πόλεις

Κοινωνία

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 42-44 βαθμών Κελσίου αναμένονται το Σάββατο 31/07 και την Κυριακή 01/08, ενώ περαιτέρω αισθητή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία τη νέα εβδομάδα. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες για το Σάββατο 31/07 με την πιο λευκή απόχρωση να αντιστοιχεί σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 42 βαθμών Κελσίου.

Παράλληλα, καθώς το κύμα καύσωνα επιμένει, ιδιαίτερα θερμά καθίστανται τα αστικά κέντρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, τόσο λόγω της μεγάλης θερμοχωρητικότητας των υλικών όσο και λόγω του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας. Οι υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες οδηγούν στην αύξηση του αισθήματος δυσφορίας, προκαλώντας δυσμενείς συνθήκες για τους κατοίκους. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι ελάχιστες θερμοκρασίες για την Κυριακή 01/08, με τη θερμοκρασία εντός του αστικού ιστού της Αθήνας να διατηρείται στα επίπεδα των 30-32 βαθμών Κελσίου.

Στην Πιερία

Ιδιαίτερα υψηλές οι θερμοκρασίες και στην Κατερίνη, σύμφωνα με το Meteo για όλη την εβδομάδα. Από σήμερα έως και την Δευτέρα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 36 έως 38 βαθμούς Κελσίου ενώ σαραντάρια προβλέπονται στα μέσα της εβδομάδας.