Τέλος από αύριο οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους –Τέλος από Δευτέρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας, τέλος τα self test για τους πλήρως εμβολιασμένους

Κοινωνία

Για τα μέτρα κατά της πανδημίας ενημέρωσαν από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης. Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης,

Από Δευτέρα 28 Ιουνίου τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα:
  • Η άρση του μέτρου του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας .
  • Η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self-  test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
  • Αύξηση στην εστίαση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι, από 6 που ισχύει σήμερα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός 120 ατόμων ανά 1.000τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

-Διατήρηση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Το μέτρο θα ξεκινήσει να ισχύει από αύριο το πρωί στις 5.