Μήνυση για απιστία σε δημοτικούς υπαλλήλους από τον δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού – Χ. Κομπατσιάρης: ” Παράλογο, να διώκονται εργαζόμενοι, επειδή πολύ απλά έκαναν τη δουλειά τους”

Κοινωνία

Μήνυση για απιστία υπέβαλλε ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Ανέστης Μανώλας, σε δημοτικούς υπαλλήλους, όπως έκανε γνωστό με μια μακροσκελή ανάρτηση του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας Χρήστος Κομπατσιάρης. Όπως επισημαίνει ο κ. Κομπατσιάρης, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος υπέβαλλε τη μήνυση, εντούτοις οι ίδιοι υπάλληλοι παραμένουν και επί δικής του θητείας στα πόστα που ήταν και με την προηγούμενη δημοτική αρχή, δηλασή σε επιτροές παρακολούθησης και παραλαβής έργων.

Η ανάρτηση του κ. Κομπατσιάρη

“Προς μεγάλη μας έκπληξη, πληροφορηθήκαμε, ότι, υποβλήθηκε μήνυση για απιστία, από τον Δήμαρχο Δήμου Πύδνας Κολινδρού κ Αναστάσιο Μανώλα σε δημοτικούς υπαλλήλους πού ο ίδιος τους έχει και σήμερα τους ίδιους αυτούς συναδέλφους μας σε επιτροπές. κ Δήμαρχε αφού δεν έκαναν καλά την δουλειά τους γιατί τους ξανα ορίσατε όταν αναλάβατε και τους έχετε μέχρι σήμερα;

Η μήνυση αφορά την εκτέλεση υπηρεσιακών καθηκόντων τους, κατά τη λειτουργία και θητεία της προηγούμενης διοίκησης. Ειδικότερα, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι καλούνται να απολογηθούν στην ελληνική δικαιοσύνη για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές παρακολούθησης και παραλαβής υλικών. Οφείλουμε να επισημάνουμε, όμως ότι, οι συνάδελφοι δεν συμμετείχαν στις συγκεκριμένες επιτροπές από επιλογή τους, αλλά στο πλαίσιο ευσυνείδητης εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Είναι συνεπώς τουλάχιστον παράλογο, να διώκονται εργαζόμενοι, επειδή πολύ απλά έκαναν τη δουλειά τους, στο πλαίσιο εντολών της (εκάστοτε) διοίκησης. Είναι λυπηρό η προσωπική και πολιτική αντιδικία του πρώην Δημάρχου κ Vagelis Lagdaris με τον νυν Δήμαρχο κ Αναστάσιος Μανώλας, να εκδηλώνεται με διώξεις δικαστικές εις βάρος εργαζομένων.

Ως σύλλογος καταγγέλλουμε την ενέργεια του Δημάρχου, που «επιβραβεύει» τους συναδέλφους για τις υπηρεσίες τους με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Τέτοιου είδους ενέργειες θίγουν την τιμή και την υπόληψη των συναδέλφων μας, που επιτελούν διαχρονικά με υπευθυνότητα το έργο που τους ανατίθεται. Παράλληλα, έχουν ως απόρροια τη – χωρίς τη δική τους ευθύνη – δυσλειτουργία του Δήμος Πύδνας – Κολινδρού, καθώς, όπως είναι εύλογο, οι συνάδελφοι θέλουν να παραιτηθούν από κάθε επιτροπή παραλαβής. Είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα επιτελέσει το έργο της και μέσα από τις θεσμοθετημένες τακτικές διαδικασίες, τις οποίες και σεβόμαστε απόλυτα, θα δικαιώσει τους εργαζομένους του Δήμος Πύδνας Κολινδρού.

Δηλώνουμε ότι θα παρέχουμε κάθε θεμιτή συνδρομή στους θιγόμενους συναδέλφους μας, ενώ δεν θα επιτρέψουμε να βρεθεί σε παρόμοια θέση κανένας άλλος συνάδελφος μας.

Τέλος, ζητάμε προς αυτή την κατεύθυνση και την άμεση στήριξη των Κ.Ε.Δ.Ε, ΑΔΕΔΥ και poeota.gr

Για το Δ.Σ. του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν Πιερίας

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Κομπατσιάρης