Μήνυμα του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Κοινωνία

Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες είναι μια σημαντική περίοδος για τους τελειόφοιτους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων μας. Τη Δευτέρα ξεκινά ένας αγώνας για τον οποίο προετοιμάζονται εδώ και αρκετά χρόνια. Μια προετοιμασία για την οποία ξόδεψαν πολύ χρόνο, με στόχο την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Την εκπαίδευση που θα τους δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο που κάποιοι/ες έχτισαν αρκετά χρόνια πριν.

Αγαπητά μας παιδιά,

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις αναμφίβολα είναι ένας σταθμός στη ζωή σας, αλλά σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός. Στον όμορφο αυτό αγώνα για την επιτυχία, ριχτείτε χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος. Χωρίς άγχος αλλά με πολύ αυτοπεποίθηση. Κι αν κάποια στιγμή σκοντάψετε (έχετε ατυχία σε κάποιο μάθημα) σηκωθείτε και συνεχίστε… Συνεχίστε μέχρι να κόψετε το νήμα…

Και κάτι ακόμη. Μην βλέπετε τον αγώνα αυτό ως “τη μοναδική ευκαιρία της ζωής σας”. Έχετε όλη τη ζωή μπροστά σας. Έχετε το μέλλον μπροστά σας. Εσείς είστε το μέλλον. Θα σας δοθούν πολλές ευκαιρίες για πολλούς άλλους ωραίους αγώνες στη συνέχεια. Μην σας τρομάζει λοιπόν τίποτε.

Η σκέψη όλων μας –με πρώτους τους γονείς σας– θα είναι δίπλα σας.

Καλή επιτυχία.

Αναστάσιος Δ. Μανώλας

Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού