Κρούσματα Covid 19 στην Πιερία: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας

Πολιτική

Η ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πιερίας

“Παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες πολλά κρούσματα κοροναϊού σε επιχείρηση της Κατερίνης.

Τα κρούσματα αφορούν εργαζόμενους αλλοδαπούς και όχι μόνο.

Οι  διαγνώσεις που έγιναν στο νοσοκομείο της πόλης είναι δεκάδες .

Πληροφορούμαστε, ότι μετά από το γεγονός αυτό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την επιχείρηση για την διενέργεια ελέγχων. Τα αποτελέσματα δεν ανακοινώθηκαν.

Υπάρχουν δημοσιευμένες καταγγελίες, ότι οι εργαζόμενοι ζουν συνωστισμένοι σε άθλιες συνθήκες κατοικίας και ότι συνωστισμένοι μεταφέρονται με τα βανάκια της εταιρείας στους χώρους εργασίας, όπου εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς να  τους παρέχονται ειδικές προστατευτικές στολές με καταστροφικές συνέπειες για την υγεία τους και την άμυνα του οργανισμού τους.

 Ρωτάμε την Επιθεώρηση Εργασίας .

 Είναι δηλωμένοι και ασφαλισμένοι όλοι οι εργαζόμενοι ?

Γνωρίζουμε τον αριθμό τους ή κάποιοι από αυτούς είναι αόρατοι?

 Επιχείρησε να κάνει αυτοψία στους χώρους εργασίας?

 Ρωτάμε τον ΕΟΔΥ.

Εκανε ελέγχους σε όλους τους εργαζόμενους ή επιλεκτικά μόνο σε μερικούς?

Εκανε ιχνηλάτηση των επαφών και τέθηκαν σε καραντίνα τα κρούσματα όπως επιβάλλουν τα πρωτόκολλα? 

Η Πιερία πλήρωσε ακριβά τα  περσινά πολλά κρούσματα, που σημειώθηκαν σε επιχειρήσεις κονσερβοποιίας γειτονικών νομών και υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε επανάληψη του φαινομένου  αυτού στην Πιερία, σε περίπτωση που ο ΕΟΔΥ δεν δράσει αποτελεσματικά.

Ποιες είναι ενέργειες στις οποίες προέβη η αντιπεριφερειάρχης,  όταν τέλη Μαΐου ενημερώθηκε για τα πολλά θετικά κρούσματα που διαγνώστηκαν στο Νοσοκομείο? 

Μετά και την ανακοίνωση του Σωματείου σκοπεύει να κινητοποιήσει τους κρατικούς μηχανισμούς ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματα που απασχολούν το σύνολο της τοπικής κοινωνίας?

 Οι πολίτες της Πιερίας δεν θέλουν μια νέα Μανωλάδα στον τόπο τους.

 Δεν θέλουν μια ανεξέλεγκτη  υγειονομική βόμβα η οποία φέρνει στο νου τις τραγικές συνθήκες που έζησαν τον χειμώνα του 2020.

 Ο νομός ζει από τον τουρισμό το καλοκαίρι, και μια επιδείνωση των δεδομένων θα έχει τραγικές συνέπειες για την οικονομία και τις θέσεις εργασίας.

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις για την θέση του Νομού στην πορτοκαλί κατηγορία κρισιμότητας – επικινδυνότητας κάνουν τις ευθύνες των αρμοδίων ακόμα πιο βαριές.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και της οικονομίας με όλα τα μέσα”.