N. Xαρδαλιάς: Επέκταση ωραρίου έως τη 01:30 από το Σάββατο, επιστρέφει η μουσική στην εστίαση -Από την 1η Ιουλίου καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας , ενώ το όριο για τους γάμους φτάνει στα 300 άτομα

Κοινωνία

Την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας έως τη 01:30, καθώς και την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και μόνο για καθήμενους πελάτες, από το προσεχές Σάββατο, 12 Ιουνίου, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Eπίσης από το Σάββατο ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές μόνο με 2 εισόδους ,αυξάνεται η πληρότητα για συναυλίες και θέατρα, αναλόγως της χωρητικότητας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από την 1η Ιουλίου. Την ίδια ημερομηνία θα ανοίξουν και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ενώ το όριο προσέλευσης  στους γάμους θα αυξηθεί στα 300 άτομα.

Ο Βασίλης Κικίλιας περιέγραψε αρχικά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η οποία παρουσιάζει σημαντική βελτίωση με μέσο όρο 1.056 κρούσματα την ημέρα και με το δείκτη θετικότητας κάτω από το 3%. 

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ανοίγουν 420.300 ραντεβού με τα εμβόλια Phizer, Moderna και Johnson & Johnson στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα

Επίσης από την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 25 – 29 ετών για ραντεβού με τα τρία παραπάνω εμβόλια.

Στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων συμπολιτών μας από ιδιώτες γιατρούς με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.