Συναντήσεις του δημάρχου Κατερίνης με τα συμβούλια κοινοτήτων Ελάφου, Καταλωνίων, Εξοχής

Κοινωνία

Διαδοχικές συναντήσεις με τα τοπικά συμβούλια των Κοινοτήτων Ελάφου, Καταλωνίων και Εξοχής είχε το απόγευμα της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Στις συναντήσεις πήραν μέρος επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Γ. Νταντάμης, Γ.Κυριακίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ.Μορφακίδης, Θ.Μπαρμπαγεωργόπουλος, Γ.Συμεωνίδης και ο Γ.Γραμματέας του Δήμου Κώστας Λιακόπουλος.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΦΟΥ

Στην Κοινότητα Ελάφου , η Πρόεδρος Ανθούλα Τσιγκαροπούλου και τα μέλη του Συμβουλίου καλωσορίζοντας το Δήμαρχο, αναφέρθηκαν στα έργα που κρίνονται απαραίτητα και τον προγραμματισμό παρεμβάσεων.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κ.Κουκοδήμος έκανε αναφορά στις Εργασίες ενίσχυσης και βελτίωσης των αγροτικών υποδομών  που έγιναν στην περιοχή και ειδικότερα, στη στεγανοποίηση  δύο εκ των τεσσάρων Λιμνοδεξαμενών στη Θέση ‘‘Παλιοχέρωνας’’ της Τ.Κ. Ελάφου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ήδη ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση  μεμβράνης στις Δεξαμενές  με χρηματοδότηση ύψους 119.578,00 € (με ΦΠΑ), από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

«Έργα ζωτικής σημασίας, μεγάλης ή μικρότερης κλίμακας, τα οποία συνιστούσαν πάγια αιτήματα για την Τοπική Κοινότητα Ελάφου, καθώς συνδέονται άρρηκτα με την καθημερινότητα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων υλοποίησε ο Δήμος Κατερίνης, ήδη από τον πρώτο χρόνο ανάληψης της διοίκησης από τη νέα δημοτική αρχή» τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης. Ειδικότερα, έγιναν έργα και παρεμβάσεις, που επικεντρώνονται στην ύδρευση, άρδευση, στην αγροτική οδοποιία, στο οδικό δίκτυο, στο περιβάλλον, στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής κ.α.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΛΩΝΙΩΝ

Ο Πρόεδρος Θεοδωρής Νικόλαος και τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Καταλωνίων, αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις που αποτελούν βασικές προτεραιότητες και κυρίως, στη στήριξη των αγροτών και των υποδομών τους. Ο Δήμαρχος Κατερίνης από την πλευρά του, έκανε λόγο για τις πολύτιμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας προς τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Καταλωνίων με τη λειτουργία του  Αγροτικού Ιατρείου της περιοχής, μετά από τη σειρά εκτεταμένων τεχνικών παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του, από την αντιδημαρχία Κοινοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, η εκ βάθρων ανακαίνιση επικεντρώθηκε σε εργασίες επίστρωσης πλακιδίων,  επισκευής – συντήρησης σε ηλεκτρολογικά, ελαιοχρωματισμούς, αλουμίνια, κ.α., που ήδη υλοποιήθηκαν, ενώ έγιναν και εργασίες για τον επαρκή φωτισμό περιμετρικά του Ιατρείου.

Επιπλέον, ενισχύθηκε ο φωτισμός και στο κτίριο της Κοινότητας, στο οποίο έγινε αποκατάσταση της πρόσοψής του με την εκτέλεση εργασιών επιχρισμάτων και ελαιοχρωματισμού.

Έργο ζωτικής σημασίας για την Τοπική Κοινότητα Καταλωνίων, που βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων, συνιστά και η κατασκευή, ενός αγωγού μήκους 350 μέτρων στο ύψος του Περιφερειακού δρόμου της συγκεκριμένης τοπικής κοινότητας έως και τη θέση «Αγρομηλιά».

Επίσης, έκανε αναφορά στα έργα αγροτικής οδοποιίας, με έμφαση στο έργο που αφορά τη «Βελτίωση μέτρων ασφαλείας σε δημοτικές αρδευτικές υποδομές όλης της Δημοτικής Ενότητας Ελαφίνας» προϋπολογισμού 86.000,00 με Φ.Π.Α., όπου εντάχθηκε και  η κοινότητα Καταλωνίων.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΞΟΧΗΣ

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Εξοχής, Χρήστος Τσίγγανος και τα μέλη του Συμβουλίου καλωσόρισαν τον Δήμαρχο και αναφέρθηκαν στα προβλήματα και τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες για την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος έκανε αναφορά στις παρεμβάσεις που έγιναν έως σήμερα, καθώς και στον προγραμματισμό της διοίκησης για το προσεχές διάστημα επισημαίνοντας: «Βελτιώνουμε σταδιακά τις αρδευτικές υποδομές σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Σε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων και έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα, την αγροτική οδοποιία, την άρδευση και γενικότερα την τόνωση  της αγροτικής οικονομίας, ιεραρχούμε τα προβλήματα και παρεμβαίνουμε άμεσα, στηρίζοντας τον ευαίσθητο χώρο της πρωτογενούς παραγωγής.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν στις Τοπικές Κοινότητες Αρωνά, Ελάφου, Καταλωνίων, Εξοχής, Λαγοράχης, Μοσχοποτάμου, Π.Κεραμιδίου, Τριλόφου, καθώς και στον οικισμό Μελιαδίου.

Επίσης προχωρήσαμε στην ασφαλτόστρωση & παρεμβάσεις βελτίωσης αύλειου χώρου στο Δημοτικό Σχολείο Εξοχής, ενώ οι παρεμβάσεις σε αγροτικό δίκτυο και υποδομές άρδευσης είναι συνεχείς από τις υπηρεσίες μας».