Στη Βουλή φέρνει ο Φ. Μπαραλιάκος με αναφορά του την άμεση επανεξέταση για τις τουριστικές επιχειρήσεις της 1 ΕΜΕ προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη

Οικονομία

Με αναφορά του φέρνει στη Βουλή ο Φώντας Μπαραλιάκος το ζήτημα της επανεξέτασης της προϋπόθεσης της μίας ετήσιας μονάδας εργασίας (1 ΕΜΕ) για την ένταξη των τουριστικών επιχειρήσεων στο ΕΣΠΑ και την παροχή κεφαλαίου κίνησης.

Με άμεσο και σαφή τρόπο μετέφερε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου το αίτημα που διατύπωσαν σε κοινή τους επιστολή η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας για την άμεση απαλοιφή ή τροποποίηση του συγκεκριμένου όρου από τη σχεδιαζόμενη Νέα Δράση του ΕΣΠΑ 2021-2027 για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής ΝΔ Πιερίας, εξαιτίας του οικογενειακού χαρακτήρα των περισσότερων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο στο νομό μας, η απαίτηση των τριών εργαζόμενων πλήρους απασχόλησης για τους τέσσερις μήνες λειτουργίας τους, ώστε να πληρωθεί ο όρος της μίας ΕΜΕ, καθίσταται αντικειμενικά ανέφικτη. Προκειμένου να αποφευχθεί ο ορατός κίνδυνος να αποκλειστεί από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ η συντριπτική πλειονότητα των τουριστικών επιχειρήσεων της Πιερίας ζήτησε από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων την άμεση επανεξέταση της συγκεκριμένης προϋπόθεσης.