Στο 29.46% το ποσοστό κάλυψης των εμβολιασμών στην Πιερία – Αναλυτικά τα ποσοστά ανά Περιφερειακή Ενότητα

Κοινωνία

Δυο νέοι διαδραστικοί χάρτες που παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιασμού σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας (και δήμου στα νησιά) έχουν πλέον αναρτηθεί στο https://covid19.gov.gr/covid-map, όπως ενημερώνει με ανάρτησή του στο facebook και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο χάρτη αποτυπώνονται για κάθε Περιφερειακή ενότητα / Δήμο:
– ο 7-ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους
– ο δείκτης θετικότητας (%)
– η εμβολιαστική κάλυψη (τουλάχιστον μία δόση), καθώς και
– η εβδομαδιαία τάση (ανοδική, πτωτική ή σταθερή).

«Έτσι, τοπικές Αρχές, μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας, το τείχος ανοσίας και τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να λαμβάνουν κατά το φετινό καλοκαίρι. Με όπλα τον εμβολιασμό, τους συστηματικούς και μαζικούς ελέγχους διάγνωσης και αυτοδιάγνωσης, τη διαφάνεια και τα ανοιχτά δημόσια δεδομένα, και φυσικά την ατομική και συλλογική ευθύνη, μπορούμε να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι», επισημαίνει στην ανάρτηση ο κ. Χαρδαλιάς.

Στην Πιερία

Σύμφωνα με τον χάρτη, στην Π.Ε. Πιερίας η εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον μια  1 δόση είναι στο 29.46%. Ο Δείκτης θετικότητας ελέγχων: είναι στο 0.22%, ο 7ήμερος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι στο  8.6, ενώ η εβδομαδιαία τάση είναι σταθερή