Συνάντηση Φ.Μπαραλιάκου με τον διοικητή του ΟΑΕΔ: Πρόταση για εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης προσαρμοσμένα στις ανάγκες της Πιερίας

Πολιτική

Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη συναντήθηκε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος στα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού. Οι δύο άνδρες έθεσαν επί τάπητος σειρά θεμάτων, σχετικών με τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ., που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο όσον αφορά την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην αγορά εργασίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας μας.

Για το πρόγραμμα επιδότησης εργασίας, ειδικότερα καταγράφηκε το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί φέτος στην Πιερία, με την αδυναμία κάλυψης της ζήτησης εργασίας στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα. Ο κ. Μπαραλιάκος, εξάλλου,  ζήτησε να εξετασθούν και να εκπονηθούν  εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης για τομείς που έχουν προοπτική στο νόμο μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, ο Βουλευτής Πιερίας, έλαβε την πρωτοβουλία να απευθύνει πρόσκληση στον Διοικητή του ΟΑΕΔ να επισκεφθεί την Πιερία και να συναντηθεί με τους φορείς του Νομού ώστε να καταγράφουν προτάσεις για ειδικά τμήματα κατάρτισης εργαζομένων, ανάλογα με τις ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα σχεδιαστεί ένα στοχευμένο πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες της Πιερικής αγοράς.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μπαραλιάκος εστίασε στις επισημάνσεις του στην επαγγελματική κατάρτιση των ΑΜΕΑ και την προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας εκτενής αναφορά έγινε και για το πετυχημένο πρόγραμμα το Κοινωνικού Τουρισμού, που δίνει την δυνατότητα σε πολλούς συμπατριώτες μας να κάνουν διακοπές αλλά και να ενισχύσουν, ταυτόχρονα, τον εσωτερικό τουρισμό.

Ο κ. Πρωτοψάλτης ενημέρωσε τον βουλευτή Πιερίας για τα νέα προγράμματα που θα εκδοθούν το προσεχές διάστημα με επίκεντρο τους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία που βρίσκονται σε διαδικασία ανεύρεσης εργασίας.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. . Μπαραλιάκος συνεχάρη τον κ. Πρωτοψάλτη για το έργο του Οργανισμού  τονίζοντας πως είναι εμφανές πως ο Ο.Α.Ε.Δ. έχει αναβαθμιστεί και έχει μετατραπεί σε έναν σύγχρονο οργανισμό, ο οποίος ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της οικονομίας στηρίζοντας από τη μία τους ανέργους και από την άλλη στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα δίνοντας κίνητρα σε όσους θέλουν να εργασθούν.