Π.Καζάς: Το μεγαλύτερο «πολιτικό φιάσκο» της θητείας Ανέστη Μανώλα είναι πλέον γεγονός με την υπογραφή του δημάρχου».

Κοινωνία

Σε ανακοίνωση του ο δημοτικός σύμβουλος Πύδνας Κολινδρού, επικεφαλής της παράταξης “Βόρεια Πιερία της καρδιάς μας” Παναγιώτης Καζάς τοποθετείται στο θέμα της κατανομής των χρηματοδοτήσεων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού» . Όπως αναφέρει είναι υποχρεωτική και απαραίτητη η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Αιγίνιο και κάνει λόγο για “απαξίωση και καταδίκη των υπολοίπων τριών δημοτικών ενοτήτων του δήμου Πύδνας – Κολινδρού με την κατανομή του υπόλοιπου ποσού”.

Η ανακοίνωση του Παναγιώτη Καζά

“Το μεγαλύτερο «πολιτικό φιάσκο» της θητείας Ανέστη Μανώλα είναι πλέον γεγονός με την υπογραφή του δημάρχου».

Από το πρόγραμμα χρηματοδότησης των Δήμων «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», που τρέχει σήμερα η Ελληνική Κυβέρνηση, αναλογεί στον Δήμο μας το ποσό των 9.500.000€ , ποσό το οποίο θα χρηματοδοτήσει δράσεις και έργα με ορίζοντα υλοποίησης που συνήθως φτάνει ανάλογα με το μέγεθος των έργων τα 6 – 8 χρόνια.

Την ώρα που το πρόβλημα της ύδρευσης είναι μεγάλο και σε άλλους οικισμούς στο Δήμο μας, την ώρα που τα οδικά δίκτυα εντός πολλών οικισμών έχουν τα χάλια τους και γίνονται συνεχώς χειρότερα, την ώρα που οι τρύπες, που ανοίγουν για βλάβες ύδρευσης – αποχέτευσης, δεν κλείνουν ποτέ και γίνονται λακκούβες, την ώρα που οι αθλητικές εγκαταστάσεις στα περισσότερα χωριά ρημάζουν και η συντήρησή τους είναι ανύπαρκτη, την ώρα που πάρκα και πλατείες έχουν την όψη εγκαταλελειμμένων αγρών και η εικόνα διάλυσης αποτελεί καθολική πλέον διαπίστωση, ο Δήμαρχος κ. Μανώλας, με προσωπική απόφασή του, βάζει «ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ» για τα επόμενα χρόνια στην ελπίδα των πολιτών να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους, μέσα από τα χρήματα που διαθέτει η Κυβέρνηση.

Tί να πούμε στους κατοίκους για το γεγονός ότι το έτος 2021 δεν τρέχει πόσιμο νερό στις βρύσες τους;

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ο κ. Μανώλας ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ στους 13 από τους 16 οικισμούς του Δήμου μας, γιατί, λέει, «Ο ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ… ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ».

Όσο για το έργο των 500.000€ στον Κολινδρό, στον οποίο αναλογούσαν τουλάχιστον 1.500.000€ έως 2.000.000€, αυτό αφορά σε έναν αγροτικό δρόμο, που δεν αποτελεί έργο άμεσης ανάγκης και εξυπηρετεί ελάχιστους.

Αν μη τι άλλο, τη συγκεκριμένη στιγμή αποτελεί «ΦΙΑΣΚΟ» ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ, ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 1.000.000 ευρώ, αφού για χρόνια αναζητούνταν ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΩΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕΝ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

Ο κ. Μανώλας, που η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας, βλέπει ότι, μέσα σε λιγότερο από δύο (2) χρόνια, πέτυχε να χαρακτηρίζεται ως ο ανακόλουθος, ως ο «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΨΕΥΤΗΣ» των 100 πρώτων ημερών, που δεν μπόρεσε ούτε τα σκουπίδια να μαζέψει.

Ο «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΨΕΥΤΗΣ» κ. Μανώλας, διαχωρίζει και απαξιώνει πλέον όλους τους πολίτες 13 οικισμών του Δήμου μας, που έχουν ίσα δικαιώματα στις υποδομές και τις ανάγκες και δικαιούνται να επενδυθούν στον τόπο τους τα αναλογούντα χρήματα.

Είναι πλέον ΑΝΙΚΑΝΟΣ και για την κοινωνική συνοχή στο Δήμο μας.

Ο «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΨΕΥΤΗΣ» κ. Μανώλας ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, απαξιώνοντας 13 χωριά, τα θεσμικά τους όργανα και το Δημοτικό συμβούλιο! ΙΣΩΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΙΚΟΙΤΑ…

Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του γνώριζαν και συμφώνησαν, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 26/05/2021.

Πιθανώς και να μην τους το επιτρέπει…

Επίσης, για την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών από εξειδικευμένη εταιρεία απεντομώσεων, με τη χρήση καταλλήλων σκευασμάτων, εγκεκριμένων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Μανώλας μας ενημέρωσε ότι το ποσό που θα διαθέσει είναι 18.000€. Αυτά τα χρήματα πιθανόν να μην φτάσουν ούτε για το Αιγίνιο που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Άλλη μια απόδειξη ότι ο «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΨΕΥΤΗΣ» κ. Μανώλας, μάλλον πιστεύει ότι κάποια από τα χωριά του Δήμου μας είναι ακατοίκητα και μας κοροϊδεύει ότι θα λύσει το πρόβλημα των κουνουπιών. Έπρεπε να έχει δώσει λύση στα πρώτα δύο χρόνια της θητείας του (αν όχι στις πρώτες 100 μέρες).

Επαναλαμβάνω ότι με τις πράξεις και παραλείψεις του κ. Μανώλα χάσαμε δύο (2) κρίσιμα χρόνια. Δεν έχει προσφέρει στον Δήμο ούτε ένα ευρώ, πέρα από αυτά που του δίνει το κράτος. Αντίθετα, με την άγνοια και την ανικανότητα του (βλέπε ΔΗ.ΚΟΙΝ.Ε.) έχει κατασπαταλήσει τα δώρα του κράτους και κάθε μέρα που περνάει, υποθηκεύει το μέλλον.

Ειλικρινά δεν θέλω να δικαιωθώ όταν έλεγα ότι «ΠΗΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ».

Δυστυχώς, οι ψίθυροι μεταξύ των πολιτών για την ανικανότητα και τα «πολιτικά ψεύδη» του κ. Μανώλα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο”.

Παναγιώτης Καζάς

Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης