Κυνηγετικοί σύλλογοι Κατερίνης, Αιγινίου και Κυνοφιλικός Όμιλος Πιερίας: Δυναμική μηχανοκίνητη πορεία, με μεγάλη συμμετοχή, στους κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης (video+φωτο)

Κοινωνία

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Κατερίνης και Αιγινίου και ο Κυνοφιλικός Όμιλος Πιερίας, οι οποίοι εκπροσωπούν περισσότερα από 3000 μέλη, διοργάνωσαν σήμερα 23/05/2021 μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας με συμμετοχή άνω των 300 οχημάτων, ενάντια στο νομοσχέδιο «ΑΡΓΟΣ» που προωθεί η κυβέρνηση για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Αντιδρούμε στις διατάξεις του νομοσχεδίου που πλήττουν τόσο την ευζωία των ζώων συντροφιάς όσο και τα δικαιώματά μας σαν πολίτες αυτής της χώρας.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=awqhQgcGBNA[/youtube]

Ακολουθούν αναλυτικά, οι θέσεις των 180.000 Ελλήνων κυνηγών.

1. (Άρθρο 2, παρ.3,6,8) ΟΧΙ στον χαρακτηρισμό των σκύλων εργασίας ως ζώα συντροφιάς. 

2. (Άρθρο 5, παρ.1) ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η υποχρεωτική στείρωση των σκύλων εργασίας. 

3.( Άρθρο 5, παρ. 6 και 7).ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ . Καμία διάκριση εις βάρος των κυνηγών. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ τα ειδικά πρόστιμα και υποχρεώσεις που προβλέπονται ΜΟΝΟ για τους κυνηγούς.

4. (Άρθρο 7, παρ. 8)  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η συμμετοχή εκπροσώπου στην Ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης του Νόμου ενός μέλους της ΚΣΕ και ενός μέλους του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (ΚΟΕ).  Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ οι κάτοχοι του μεγαλύτερου αριθμού ιδιοκτησίας σκύλων να απουσιάζουν από την Ειδική Επιτροπή Παρακολούθησης του Νόμου.

5. (Άρθρο 7, παρ. 8)  ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΑΠΌ ΕΙΔΙΚΟΥΣ. Να συμμετέχει εκπρόσωπος που σχετίζεται άμεσα με συγκεκριμένες κατηγορίες ζώων εργασίας π.χ. η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος για τα κυνηγετικά σκυλιά, εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων για τα ποιμενικά σκυλιά, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας για σκύλους έρευνας και διάσωσης κλπ., σε κάθε θέμα, συζήτηση και θεσμική διαδικασία που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τη συγκεκριμένη κατηγορία σκύλου εργασίας.

6. (Άρθρο 21, παρ. 8)  Να ΜΗΝ παρίσταται αυτοτελώς στις περιπτώσεις εγκλημάτων του παρόντος νόμου κάθε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται  σε  τοπικό  ή  εθνικό  επίπεδο και είναι  εγγεγραμμένα στο Μητρώο Φιλοζωικών  Σωματείων  και  Οργανώσεων  του  ΕΜΖΣ, αν δεν έχει  υποστεί περιουσιακή  ζημία, προς  υποστήριξη  της  κατηγορίας  και  μόνο.

7. (Άρθρο 37) ΟΧΙ  ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των φιλοζωικών οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η δράση τους να παραμείνει εθελοντική, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται οικονομικά κίνητρα για αυτή, αλλά να βασίζεται στην ειλικρινή φιλοζωία.