Με επιστολή του ο βουλευτής ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος ζήτησε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά την άμεση επαναλειτουργία της Κρυσταλλοπηγής

Πολιτική

Με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά ο βουλευτής ΝΔ Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος ζήτησε την άμεση επαναλειτουργία του Τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής.

Η συνοριακή́ διάβαση – τελωνείο Κρυσταλλοπηγής είναι κλειστή από 20 Νοεμβρίου 2020 λόγω των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με συνέπεια η εισροή εργατών γης από τη γειτονική Αλβανία για την διεκπεραίωση αγροτικών εργασιών να καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής, χρονοβόρα και οικονομικά ασύμφορη.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και δεδομένης της σπουδαιότητας του συγκεκριμένου Τελωνείου για την Κεντρική Μακεδονία και εν γένει την Βόρεια Ελλάδα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε την πρόταση τους προς τον αρμόδιο Υφυπουργό και ειδικότερα αιτήθηκε:

  • την άμεση επαναλειτουργία του Τελωνείου στην Κρυσταλλοπηγή
  • την ανάγκη λειτουργίας του σε 12ωρη βάση για την αποφυγή σχηματισμού ουρών χιλιομέτρων αυτοκινήτων και φορτηγών, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός από την πολύωρη αναμονή ταξιδιωτών και επαγγελματιών οδηγών φορτηγών.

Το άνοιγμα του Τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής με την διαρκή και απαρέγκλιτη τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων θα αποτελέσει μια μεγάλη ανάσα για το σύνολο του αγροτικού κόσμου της περιοχής μας. Την επιστολή συνυπέγραψαν οι βουλευτές της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας (Καστοριάς) και Γιάννης Αντωνιάδης (Φλωρίνης).