H N.E Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κοινωνία

Η 19 Μαΐου είναι μια πολύ σπουδαία ημέρα για τον Ελληνισμό συνολικά, όχι μόνο για τον ποντιακό Ελληνισμό. Είναι μια ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Είναι ημέρα τιμής στην ηρωική αντίσταση των ανταρτών του Πόντου που με σκληρό αγώνα ενάντια στον Κεμαλικό εθνικισμό μπόρεσαν να σώσουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες από την σφαγή.

 Είναι καθήκον μας να τιμούμε τα θύματα, αλλά κυρίως είναι καθήκον μας να μετατρέπουμε τη μνήμη και τη γνώση της Ιστορίας σε προωθητική δύναμη για το μέλλον.Για τη διατήρηση της μνήμης να δημιουργηθούν δύο μουσεία του Ποντιακού Ελληνισμού, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα.

Επίσης να αναδειχθεί ο χώρος των Απολυμαντηρίων, στην Αρετσού της Καλαμαριάς, όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 20.000 Πόντιοι πρόσφυγες και να στηθεί ένα μνημείο.

 Να στηριχθεί η Έδρα Ποντιακών Σπουδών που λειτουργεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το συλλογικό αίτημα των προσφυγικών οργανώσεων (ποντιακών και μικρασιατικών) για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων (Ελλήνων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, Αρμενίων και Ασσυρίων) σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. 

Ποτέ πια γενοκτονίες.