Δύο δράσεις προβολής του Δ.Κατερίνης στο εξωτερικό, ενόψει φετινής τουριστικής περιόδου.

Τουρισμός

Ενόψει της τουριστικής περιόδου, όπου η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες υποδοχής προς ενδιαφερόμενους ξένους επισκέπτες, ο Δήμος Κατερίνης πραγματοποίησε τις πρώτες δράσεις προβολής του στο εξωτερικό. Πρόκειται για δράσεις με συμμετοχή α) στην ψηφιακή έκθεση τουρισμού «CONNECT Tourism & Travel Event» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, β) στην έκθεση του ΕΟΤ Ιταλίας «BENVENUTI IN GRECIA».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «CONNECT TOYRISM & TRAVEL EVENT».

Ο «προορισμός Κατερίνη» συμμετείχε στην ψηφιακή έκθεση «CONNECT Tourism & Travel Event» που διοργανώθηκε από το Thessaloniki Convention Bureau και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το διήμερο 11 και 12 Μαΐου 2021.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της έκθεσης, ο Δήμος Κατερίνης συμμετείχε κατά τη δεύτερη ημέρα με θεματική «Εναλλακτικός Τουρισμός στην Κεντρική Μακεδονία», όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα της Κατερίνης, σε συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την περιοχή μας. Τον Δ.Κατερίνης εκπροσώπησε ο Νικόλαος Παυλίδης, εκπρόσωπος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας στη Δημοτική Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δ.Κατερίνης.

Η εύκολη προσβασιμότητα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο συνδυασμός εμπειριών σε  βουνό και θάλασσα, το αστικό κέντρο καθώς και οι ξενοδοχειακές υποδομές ήταν μερικά από τα στοιχεία που επισημάνθηκαν στις συναντήσεις. Όλοι οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον προορισμό και την ευρύτερη περιοχή.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΟΤ ΙΤΑΛΙΑΣ «BENVENUTI IN GRECIA».

Ο Δήμος Κατερίνης προβλήθηκε όμως και μέσω της έκθεσης που διοργάνωσε ο ΕΟΤ Ιταλίας «BENVENUTI IN GRECIA», μέσω της πρωτοποριακής παρουσίασης στην οποία συμμετείχε η τ. Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν για την Ολυμπιακή Ριβιέρα, οι Ιταλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες, οι οποίοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις τουριστικές υποδομές της περιοχής μας.

ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΙΔΟΥ: Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΗ

Σε δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ.Κατερίνης, Μαρία Τερζίδου, ανέφερε: «Ο Δήμος μας συμμετέχει πια ενεργά και ισότιμα στις εθνικές και περιφερειακές προσπάθειες προβολής και ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος στον τόπο μας. Για την αρτιότερη παρουσίαση της Κατερίνης στις δύο δράσεις προβολής, ο δήμος ενεργοποίησε έμπειρους επαγγελματίες του τουρισμού στον τόπο μας, προωθώντας την κοινή αυτή προσπάθεια. Γι’ αυτό και τους ευχαριστώ για τη συνδρομή τους. Είμαι χαρούμενη που έχει ξεκινήσει μια οργανωμένη, μεθοδική και στρατηγική προσπάθεια προβολής του Δ.Κατερίνης. Αυτό είναι κάτι που μας κάνει αισιόδοξους και σ’ αυτή τη δύσκολη τουριστική περίοδο».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, δήλωσε: «Είμαστε σε μια ακόμη δύσκολη τουριστική χρονιά λόγω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης. Η προετοιμασία που έγινε τόσο στον τομέα προβολής όσο και στον τομέα υποδομών και υπηρεσιών, μας δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για καλά αποτελέσματα.

Για το Δήμο Κατερίνης, η υγειονομική κρίση, δεν αποτέλεσε δικαιολογία αλλά μια πρόκληση να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας κάνοντας το καλύτερο για τον τόπο μας. Αντιμετωπίζουμε την κάθε δυσκολία, προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα και έχουμε πίστη, πως στο τέλος της τουριστικής περιόδου θα έχουμε επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».