Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου» (video)

Πολιτική

       Η Βουλευτής, ως κεντρική εισηγήτρια, επισήμανε στην αρχική της τοποθέτηση ότι το με το προτεινόμενο νομοσχέδιο δίνεται λύση σε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που απασχολούσε επί δεκαετίες χιλιάδες γονείς και κυρίως αφορούσε τη ζωή χιλιάδων παιδιών.

      «​Και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, γιατί σε ακόμα ένα κρίσιμο ζήτημα, η Κυβέρνηση πράττει το αυτονόητο, αυτό που ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».​

       Εισάγοντας ένα γενναίο και συνάμα δίκαιο νομοσχέδιο, το οποίο κινείται ισόρροπα μεταξύ των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων μητέρας και πατέρα, έχοντας στο επίκεντρό του το πραγματικό, το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών.

       Ένα νομοσχέδιο για τα παιδιά, για ό,τι πολυτιμότερο έχουμε στη ζωή μας, δεν μπορεί, δεν πρέπει και πιστεύω ότι δεν θα έχει κομματικό πρόσημο. Για το λόγο αυτό καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να υπερψηφίσουν το παρόν νομοσχέδιο. Για το καλό των παιδιών μας, για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας, τόνισε χαρακτηριστικά κλείνοντας την εισήγησή της η κυρία Μάνη.