Πρωτοβουλία Πολιτών “I can΄t Breathe”: ” Έχοντας χάσει & τα τελευταία ψήγματα εμπιστοσύνης σε τοπικό επίπεδο, έχουμε στείλει επιστολή στον υφυπουργό κ. Ταγαρά” – 49 σελίδες, 50 δημόσια έγγραφα, φωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες

Περιβάλλον

 Ένα κείμενο 49 σελίδων με 50 συνημμένα δημόσια έγγραφα, φωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες, περιλαμβάνει η επιστολή που έστειλε η Πρωτοβουλία Πολιτών I can΄t Breathe στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, όπως αναφέρουν σε ανάρτηση τους τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το σοβαρότατο θέμα της δυσοσμίας και της περιβαλλοντικής ρύπανσης, όπως αναφέρουν. Η επιστολή και το ιστορικό κοινοποιήθηκε, επίσης, στο Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος, στη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ, στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στις βουλεύτριες/τές ν. Πιερίας.

Η ανάρτηση της Πρωτοβουλίας Πολιτών

“Τον περασμένο Σεπτέμβρη με χαρά και ανακούφιση, ακούσαμε τον υφυπουργό Περιβ/ντος κ. Ταγαρά, να αναγνωρίζει τη σοβαρότητα του προβλήματος της δυσοσμίας & της περιβ/κής ρύπανσης της τάφρου & να δηλώνει ρητά ότι, “την αρμοδιότητα ελέγχου των ρεμάτων και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή την έχει το Τμ. Περιβ/ντος της Π.Ε. Πιερίας…

Είναι ευθύνη όλων μας & των υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος κεντρικά, αλλά και όλων των συνεργαζόμενων & εποπτευόμενων φορέων περιφερειακά από πλευράς διοίκησης είτε αφορά τις αποκεντρωμένες διοικήσεις είτε τις περιφέρειες είτε και τους δήμους με συγκεκριμένο ρόλο & με συνολική ευθύνη συντονισμένοι μεταξύ μας να λύσουμε προβλήματα”.
Εμμέσως πλην σαφώς,, λοιπόν, ο κ. Ταγαράς, έκρουσε τον κώδωνα για ανάληψη ευθυνών & ενεργειών. Δυστυχώς, το μήνυμα δεν ελήφθη, με την Ομάδα μας να έχει καταγγείλει τέσσερις φορές περιβ/κές παραβάσεις στην τάφρο. Όπως δε, έχετε ενημερωθεί τόσο από εδώ, όσο & από τα τοπικά ενημερωτικά blogs, εύλογα μας δημιουργήθηκε η πεποίθηση, από την στάση της αρμόδιας Π,.Ε. Πιερίας στις καταγγελίες και τα αιτήματα της Ομάδας, αλλά και το πως διαχειρίστηκε & παλαιότερες καταγγελίες, ότι δεν υπάρχει η βούληση να γίνουν στοχευμένες ενέργειες.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, έχοντας, χάσει & τα τελευταία ψήγματα εμπιστοσύνης σε τοπικό επίπεδο, έχουμε στείλει επιστολή στον υφυπουργό κ. Ταγαρά, συνοδευόμενης από αναλυτικό ιστορικό της υπόθεσης, που αποτελείται από κείμενο 49 σελίδων και 50 συνημμένα δημόσια έγγραφα, φωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες. Η επιστολή & το ιστορικό κοινοποιήθηκε, επίσης, στο Σώμα Επιθεωρητών Περιβ/ντος Βορείου Ελλάδος, στη Γενική Δ/νση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ, στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας & στις βουλεύτριες/τές ν. Πιερίας.
Το ιστορικό θα σταλεί & σε όλους τους φορείς & συλλόγους, με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή η Συντονιστική Επιτροπή καθώς και τους δημοσιογράφους του τόπου μας”, αναφέρουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών.