«Πράσινο φως» μόνο στις διαδημοτικές από τους λοιμωξιολόγους – Από 15 Μαΐου η κατάργηση του SMS

Κοινωνία

Επιφυλακτικοί φαίνεται πως είναι τελικά οι λοιμωξιολόγοι στο ενδεχόμενο άρσης της υποχρέωσης αποστολής SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, αφού προκρίνουν μόνο την κατάργηση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως στο κυβερνητικό επιτελείο επιθυμούσαν και τα δύο μέτρα να καταργηθούν από την στιγμή που θα επαναλειτουργήσει η εστίαση έτσι ώστε να μπορέσει η επανεκκίνηση της αγοράς να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Πλέον το βιώσιμο σενάριο θέλει την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων και την οριστική εγκατάλειψη του SMS στο 13033 στις 15 Μαΐου όταν και ανοίξει ο τουρισμός. Μέχρι τότε, κατά πάσα πιθανότητα οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν «6» στο 13033 για να μεταβούν σε κατάστημα εστίασης.

Σήμερα, στις 18:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα είναι σήμερα παρών στην ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου μαζί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, καθώς δεν θα γίνει η καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής. Μαζί στη σημερινή ενημέρωση θα είναι και η καθηγήτρια παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, αλλά και ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

protothema.gr