Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Κατερίνης: “Λέμε όχι στην εκμίσθωση των παραθαλάσσιων οικοπέδων. Να μη δοθεί σπιθαμή δημόσιας περιουσίας στους κάθε είδους ιδιώτες”

Κοινωνία

Η εντεινόμενη υποβάθμιση και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η ένταση της εμπορευματοποίησης των φυσικών πόρων, του αέρα, της ενέργειας, της γης,

σηματοδοτούν και αποκαλύπτουν ακόμη πιο έντονα το αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Αναδεικνύουν το περιβάλλον ως πεδίο ληστρικής εκμετάλλευσης των μονοπωλιακών ομίλων. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας τηn πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που παραχώρησε στο υπερταμείο τη δημόσια περιούσια για 99 χρόνια και απαντώντας στις ανάγκες επιχειρηματικών ομίλων προκειμένου να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους, υλοποιώντας τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Ε.Ε., προχωρά στην εκμίσθωση και ιδιωτικοποίηση εκτάσεων – φιλέτων στο νομό Πιερίας.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροαγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, η νεολαία του νομού δεν πρέπει να έχουν καμιά αυταπάτη οτι η «αξιοποίηση» – εκμίσθωση  θα διασφαλίσει πόρους για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών ή θα ελαφρύνει το δημόσιο χρέος. Αντίθετα η κατάσταση θα γίνει χειρότερη αφού η λαϊκή οικογένεια θα αποκλειστεί από τις παραλίες αυτές για να αυξάνονται τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Είναι σοβαρές οι ευθύνες τόσο της τοπικής διοίκησης όσο και των πολιτικών δυνάμεων που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε. και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που προϋποθέτει και παραχώρηση κρατικής περιουσίας σε επιχειρηματικούς ομίλους για μεγαλύτερη κερδοφορία χωρίς φυσικά να ενδιαφέρεται για τις λαϊκές ανάγκες.

Είναι υποκριτική η αντίθεση των άλλων δημοτικών συνδυασμών που μέχρι τώρα στήριξαν και ψηφίσαν κάθε μορφής εκμισθώσεις δημοτικής περιουσίας, που ήταν και είναι στυλοβάτες κάθε ιδιωτικοποίησης, που στηρίζουν κάθε αντιλαϊκό μέτρο της κυβέρνησης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και καλεί το λαό του Δήμου μας να ορθώσει το ανάστημά του και μαζικά να οργανώσει τον αγώνα του για να σταματάει μέτρα, να καθυστερεί άλλα, να διεκδικεί την αξιοποίηση εκτάσεων, ελεύθερων χώρων και ακινήτων προς όφελός του.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην εκμίσθωση των παραθαλάσσιων οικοπέδων από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.(ΕΤΑΔ). Τα οικόπεδα πρέπει να παραμείνουν στο Δημόσιο, ως περιουσία του λαού και να παραχωρηθούν στο Δήμο Κατερίνης, όχι για να τα εκμισθώσει αυτός με τη σειρά του, αλλά για να τα αξιοποιήσει χωρίς την συμμετοχή ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ ή οποιασδήποτε άλλης μορφής συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

Να τα αξιοποιήσει υπέρ των δημοτών δημιουργώντας δημοτική παιδική κατασκήνωση και παιδική κατασκήνωση ΑΜΕΑ με τις κατάλληλες υποδομές και το ανάλογο επιστημονικό και μη προσωπικό, ώστε να προσφέρει διακοπές στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και των οικογενειών ΑΜΕΑ.

Να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και ελεύθερη πρόσβαση του λαού στην παραλία.

Η προστασία και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας προς όφελος του λαού  προϋποθέτει άλλο δρόμο ανάπτυξης, προϋποθέτει μια άλλη Εργατική – Λαϊκή Εξουσία που θα τον απαλλάξει από τα δεσμά της Ε.Ε. και των μονοπωλίων.

Θα σχεδιάζει κεντρικά την οικονομία με βάση τι είναι σε όφελος του, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις παραγωγικές – αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας.

Καλούμε το λαό, σωματεία, φορείς της Πιερίας, να παλέψουν οργανωμένα ώστε να μη δοθεί σπιθαμή δημόσιας περιουσίας στους  κάθε είδους ιδιώτες.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης.

Απρίλης 2021.