Σοφία Μαυρίδου: “Ενισχύουμε έμπρακτα τον πολιτισμό και δίνουμε βήμα και φωνή σε κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς”

Πολιτισμός

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, αναλογιζόμενη αφενός την τεράστια αξία του πολιτισμού ως ανάγκης, έκφρασης και μέσου πνευματικής και ψυχικής ανάτασης, αφετέρου το ανεπανόρθωτο πλήγμα που έχει υποστεί ο πολιτισμός τον τελευταίο χρόνο, εξαιτίας της πανδημίας, απηύθυνε προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη επιστολή, ζητώντας την οικονομική στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Πιερία, προκειμένου να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δράση τους.

Λόγω, μάλιστα, και της πρόσθετης ιδιότητας της ως Αντιπροέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, η Αντιπεριφερειάρχης αναγνωρίζει την ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, προκειμένου να είναι σε θέση να επαναδραστηριοποιηθούν και να προγραμματίσουν τις δράσεις τους, με σκοπό να συνεχίζουν να τιμούν έμπρακτα τις βαθύτερες αξίες του πολιτισμού.

Όπως αναφέρει πολύ χαρακτηριστικά στην επιστολή της προς την υπουργό η κα Σοφία Μαυρίδου: Ο Πολιτισμός σε όλες του τις εκφάνσεις, είναι πραγματική ανάγκη, είναι έκφραση, είναι πνεύμονας ζωής και γι’ αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση ενόψει της σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων. Η σχέση των τοπικών κοινωνιών με τον Πολιτισμό  είναι ανάγκη να συνεχιστεί”.