Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση με εκπροσώπους Αγροτικών Συνεταιρισμών της Πιερίας

Αγροτικά

Η Βουλευτής ξεκίνησε το τρέχον διάστημα, πριν την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου, κύκλο συναντήσεων με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα της Πιερίας.

          Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΠΕΣΚΟ (Κονταριώτισσα, Αγ. Σπυρίδωνα) και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καρίτσας και συζήτησε με τους εκπροσώπους τους για όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Πιερίας και που έχει θέσει προσωπικά στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων θεμάτων συζήτησαν για:

– Τους εργάτες γης

– Το πρόγραμμα για τους νέους αγρότες

– Την απαλλαγή του τέλους επιτηδεύματος

– Την παράταση της θητείας των μελών των Δ.Σ. των αγροτικών συνεταιρισμών

– Τον ΕΛΓΑ

          Ειδικότερα, η κυρία Μάνη ενημέρωσε τους εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μετάκλησης των εργατών γης και τους επισήμανε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

          Επίσης, συζήτησε μαζί τους για το πρόγραμμα νέων αγροτών που θα περιλαμβάνει αυξημένους πόρους και θα δίνει σημαντικά κίνητρα στους νέους να ασχοληθούν και να επενδύσουν στη γεωργία, ενώ έκανε αναφορά στη μείωση του ελάχιστου μεγέθους παραγωγικής δυναμικότητας, δεδομένου ότι η Πιερία όπως και άλλες περιοχές διαθέτει μικρούς κλήρους.

          Ακόμα, η Βουλευτής ενημέρωσε τους εκπροσώπους για δύο σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα την απαλλαγή του τέλους επιτηδεύματος και τη φετινή χρονιά για τους αγρότες που υπάγονται στο καθεστώς ΦΠΑ καθώς και για την παράταση έως 30 Ιουνίου 2021 της θητείας των μελών Δ.Σ. των Αγροτικών Συνεταιρισμών.

          Τέλος, συζήτησαν για θέματα του ΕΛΓΑ, μεταξύ των οποίων και για τα πρόσφατα φαινόμενα παγετού σε δενδροκαλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας.

          Η Βουλευτής διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, που αποτελεί άλλωστε και προτεραιότητα της Κυβέρνησης και θα συνεχίσει τις συναντήσεις της και με άλλους εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα της Πιερίας το αμέσως προσεχές διάστημα.