Κινητοποίηση έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης πραγματοποίησαν η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η Πρωτοπορία”, η Επιτροπή Φοιτητών Πιερίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας και το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου

Κοινωνία Υγεία

Κινητοποίηση έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης πραγματοποίησαν χτες 7 Απρίλη, η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”, η Επιτροπή Φοιτητών Πιερίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας και το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης για την υγεία.

«Ένα χρόνο τώρα αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υγεία όλου του λαού», τόνισε η Χαρά Παπαδοπούλου, νοσηλεύτρια και μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΚ. Συνέχισε λέγοντας πως «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο σε ότι αφορά το ζήτημα της πανδημίας, ενώ εξακολουθεί να φορτώνει το λαό με ατομική ευθύνη».

Εκ μέρους του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», η πρόεδρος, Στέλλα Νικολάου, έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως τα σωματεία και οι επιτροπές αγώνα θα συνεχίσουν αταλάντευτα να βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα διεκδικώντας μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς, επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, ενίσχυση συνολικά του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό. Κάλεσε επίσης την πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΚ, να πάψει να σφυρίζει αδιάφορα και να οργανώσει τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των υγειονομικών.