Συνάντηση Φώντα Μπαραλιάκου με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Κατερίνης και Αιγινίου

Περιβάλλον Πολιτική

Με μέλη των διοικήσεων των Κυνηγετικών Συλλόγων Κατερίνης και Αιγινίου συναντήθηκε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα που απασχολούν την κυνηγετική κοινότητα.

 Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων υπογράμμισαν τα προβλήματα που δημιουργεί η απαγόρευση του κυνηγιού,  ως περιοριστικού μέτρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εκφράζοντας την ανάγκη επανεξέτασης του ζητήματος.

Παράλληλα, έθιξαν τις προθέσεις της κυβέρνησης να προωθήσει νομοθετική πρωτοβουλία που να περιλαμβάνει πρόβλεψη για τη στείρωση των δεσποζόμενων ζώων (μεταξύ αυτών και των κυνηγετικών σκύλων), ρύθμιση για την οποία εξέφρασαν ενστάσεις. Συζητήθηκαν και επιμέρους πτυχές αναφορικά με τα κυνηγετικά σκυλιά στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς.

Ο κ. Μπαραλιάκος κατέγραψε τις προτάσεις των εκπροσώπων των δυο μεγάλων  Κυνηγετικών Συλλόγων του Νομού, ζήτησε να υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ τους, ενώ τους προέτρεψε να καταγράψουν καλές Ευρωπαϊκές πρακτικές στα συγκεκριμένα ζητήματα, ώστε να ληφθούν υπόψιν κατά τη διαβούλευση για την κατάρτιση του σχεδίου νόμου. Τόνισε, εξάλλου, πως πρέπει να επιδιωχθεί η ευζωία και η εκπλήρωση της αποστολής των κυνηγετικών σκύλων,  αλλά και η αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων. 

Επιπλέον, δεσμεύτηκε να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους υπουργούς , να μεταφέρει τις θέσεις του κυνηγετικού κόσμου αλλά και να επαναφέρει το θέμα για την αναστολή λειτουργίας της θηροφυλακής.