Μήνυμα του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου για την Εθνική Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Κοινωνία

Διακόσια χρόνια από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα των Ελλήνων εναντίον των πανίσχυρων Οθωμανών συμπληρώνονται φέτος. Διακόσια χρόνια από τη στιγμή που μια «χούφτα» Έλληνες όρθωσαν το ανάστημά τους και διεκδίκησαν την ελευθερία τους.

Και τα κατάφεραν γιατί είχαν πίστη στο Θεό και αγάπη στην Πατρίδα. Κι έβαλαν την Πατρίδα πάνω απ’ όλα γιατί το έλεγε η καρδιά τους.

Στην εμβληματική αυτή επέτειο των διακοσίων χρόνων η χώρα μας, όπως και όλος ο πλανήτης, μάχεται και πάλι να ελευθερωθεί. Αυτή τη φορά, από έναν ύπουλο, αόρατο εχθρό, που δε γνωρίζει σύνορα, φτωχούς ή πλούσιους, ισχυρούς ή αδύναμους. 

Σε αυτή τη συγκυρία η πολύπαθη Ελλάδα μας, η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, ο κάθε ένας από εμάς, προσπαθεί να σταθεί όρθιος και να ξεπεράσει τις δυσκολίες που ορθώνονται μπροστά του. Όπως και τότε έτσι και σήμερα δε θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν θα γογγύξουμε… Θα επικεντρωθούμε στο στόχο που δεν είναι άλλος από την «Ελευθερία». Τη διαφορετική αλλά πάντα ζωοδότρα Ελευθερία!

Ας πορευθούμε λοιπόν με υπευθυνότητα ατομική αλλά ευθύνη συλλογική προς τον κοινό μας στόχο!

Χρόνια Πολλά!    

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας