Επιστολή κατοίκων της Μ. Μηλιάς στον Μητροπολίτη Κίτρους: “…Κεραυνός εν αιθρία ο τρόπος με τον οποίο διασύρεται και σπιλώνεται ο αγαπητός μας παπα-Βαγγέλης…”

Κοινωνία

Επιστολή κατοίκων της Μεσαίας Μηλιάς δημοσιεύει το site ekklisiaonline.gr προς τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεώργιο, με την οποία ζητούν την αλλάξει την απόφαση του για την ανάθεση αρμοδιοτήτων σε ιερέα που όπως αναφέρεται στο κείμενο “ήταν πάντα απών από τον τόπο του” και για τον παραγκωνισμό του παπά Βαγγέλη, ιερέα του χωριού.

Η επιστολή

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη

Αναστάτωση και δυσφορία έχει προκαλέσει στους κατοίκους του χωριού μας η απόφασή σας να παραγκωνίσετε τον ιερέα μας, τον Πάτερ Ευάγγελο, τον παπά Βαγγέλη μας με την ανακατανομή αρμοδιοτήτων που κάνατε τελευταία.

Παρά τις διαβεβαιώσεις σας ότι η διαχείριση αφορά καθαρά το ¨λογιστικό» μέρος υπάρχει ένας παρεμβατισμός στις εκκλησίες μας , αυταρχικός και αλλαζονικός κάτι πρωτόγνωρο για εμάς.

Εμείς οι κάτοικοι της Μεσαίας Μηλιάς, τις εκκλησίες μας, την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Γεώργιο, τον Άγιο Αθανάσιο και τον Άγιο Ευστάθιο τις συντηρήσαμε και τις διαφυλάξαμε έως σήμερα με πρωτοστάτες τους ιερείς μας .

Με ενέργειες των κατοίκων της Μεσαίας Μηλιάς αναστυλώθηκε ο Άγιος Γεώργιος, αργότερα στεγανοποιήθηκε η Αγία Παρασκευή και κατόπιν ξεκίνησε η ανέγερση του ναού του Κοσμά του Αιτωλού.

Σήμερα με απόφασή σας, όχι μόνο εκτοπίζεται από την διαχείριση αυτών των ναών τον ιερέα της Μεσαίας Μηλιάς και αναθέτεται την διοίκηση στον ιερέα πατήρ Γκόλια αλλά σύμφωνα με τα διοριστήρια των επιτρόπων τα οποία μας έγιναν γνωστά, οι ναοί της Αγίας Παρασκευής και του Κοσμά του Αιτωλού ανήκουν στην ενορία του Αγίου Δημητρίου.

Κεραυνός εν αιθρία ο τρόπος με τον οποίο διασύρεται και σπιλώνεται ο αγαπητός μας παπα-Βαγγέλης, ενώπιών μας από τον πνευματικό του πατέρα …κάτι που εμείς οι Μεσομηλιώτες δεν μπορούμε να ανεχθούμε!!

Το πρώτο ξάφνιασμα στο άκουσμα των όσων παρασκηνιακά διαδραματίστηκαν ήδη μετατρέπεται σε θυμό και ο αναβρασμός μετά τα τελευταία γεγονότα μέρα με την μέρα μεγαλώνει.

Το χωριό μας είναι αναστατωμένο και παρά την καραντίνα είναι έτοιμο να αντιδράσει, αν χρειαστεί και δυναμικά, πολύ δυναμικά, αν δεν αναλάβετε την πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της τάξης στα εκκλησιαστικά πράγματα των χωριών μας.

Μετά τα γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν στον αύλειο χώρο του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου, εύλογα γεννώνται κάποια ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων. Σεβασμιότατε, καταργήσατε την Ενορία του Αγίου Ευσταθίου και τα παρεκκλήσια μας πλέον ανήκουν στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου της Κάτω Μηλιάς; Διότι υπάρχει και ο κανονισμός 8/1979 περί Ιερών Ναών και Ενοριών ….

Αναθέσατε αρμοδιότητες σε ιερέα ο οποίος πάντα ήταν απών από τον τόπο του , αφού ούτε καν κάτοικος Μηλιάς δεν είναι. Με προκλητικό τρόπο, μπήκε στις εκκλησίες μας βάζοντας λουκέτα στα παγκάρια της εκκλησίας και με κάποιους ¨αυλικούς» του απαξιώνει τον δικό μας παπά Βαγγέλη με αλαζονεία και υπεροψία κάτι που δεν συνάδει με το αξίωμα και την εκκλησία, που διδάσκει ταπεινότητα.

Και σας ρωτάμε ως πνευματικό ηγέτη της εκκλησίας μας

Γνωρίζεται ότι έχετε σπείρει την διχόνοια με αυτήν σας την ενέργεια?

Μέλημα της εκκλησίας είναι τα παγκάρια της , τα τριπλά λουκέτα το πόσα χρήματα θα εισπράττει κάθε Κυριακή ή γιορτή;
Μέσα στις αρμοδιότητες «διαχείρισης» που αναθέσατε στον ιερέα , είναι να μπαίνει στις εκκλησίες μας δίνοντας εντολές και αποφασίζοντας μόνος του τι έργα θα πραγματοποιηθούν σε αυτές;

Ο απόλυτος αυταρχισμός, η προβολή του εγώ, η συκοφαντία και η αλαζονεία είναι μέσα στις διδαχές της εκκλησίας;
Ο ρόλος του ιερέα είναι του ¨φοροεισπράκτορα» των εκκλησιών ή είναι αποστολικός με σκοπό την διδαχή της ομόνοιας της αγάπης , της πνευματικής καθοδήγησης και της συμπόρευσης με το ποίμνιο;

Για ΕΜΑΣ τους κατοίκους της Μεσαίας Μηλιάς , ο παπάς μας είναι το πιο αγαπητό άτομο . Δεν δικαιούται κανείς να σπιλώνει το όνομά του. Με ένα κάλεσμά του, όλο το χωριό, νέοι και ηλικιωμένοι , είναι δίπλα του για να βοηθήσουν και να βάλουν «πλάτες» σε ότι και αν χρειαστεί.

Είναι αυτός που έφερε την αλλαγή στην στάση των κατοίκων του χωριού μας απέναντι στην εκκλησία. Δεν θα επιτρέψουμε να διασύρεται με αυτόν τον τρόπο το όνομά του από κανέναν , πόσο μάλλον από ανθρώπους , των οποίων γνωρίζουμε καλύτερα από εσάς τα «έργα και ημέρες τους»

Γιατί είμαστε σίγουροι ότι πολλά γεγονότα δεν τα γνωρίζετε ή σας τα παρουσιάζουν όπως θέλουν κάποιοι (λαϊκοί και κληρικοί) Απομακρύνεται από τις εκκλησίες μας αυτούς που συμπεριφέρονται με τρόπο που απαξιώνει το νόημα της πίστεως .

Σας ζητούμε Σεβασμιότατε να επανεξετάσετε το όλο ζήτημα, ακούγοντας και την δική μας φωνή, την φωνή των κατοίκων της Μεσαίας Μηλιάς, για να επανέλθει η διαταραχθείσα ηρεμία”

Μεσαία Μηλιά
Οι κάτοικοι

ekklisiaonline.gr